Het Europese avontuur van Orion Stars gaat deze week verder in de derde voorronde van de CEV Champions League. Na het uitschakelen van Selver x TalTech uit Estland en Crvena Zvezda Beograd uit Servië, staat het team uit Doetinchem nu voor de volgende uitdaging. Als Orion Stars deze ronde overleeft, is na Dynamo in het seizoen 2008/2009 weer een Nederlandse club vertegenwoordigd in de poulefase van de CEV Champions League.

In de eerste ronde van het toernooi streden zestien teams voor een plek in de poulefase, waarna er in de tweede ronde nog acht overbleven. Nu, in deze derde ronde, zijn er nog vier teams die strijden om een plek in de felbegeerde poulefase: Orion Stars, CSM Corona Brașov uit Roemenië, Olympiacos Piraeus uit Griekenland en Hypo Tirol Innsbruck uit Oostenrijk.

De tegenstander van Orion Stars in deze ronde, Hypo Tirol, is geen onbekende in de volleybalwereld. Het Oostenrijkse team, dat dit jaar de Supercup van Oostenrijk met een overtuigende 3-0 overwinning op hun naam schreef, is maar liefst 12 keer nationaal kampioen geworden. Vorig seizoen verloren ze slechts één van hun 29 wedstrijden en ook dit seizoen hebben ze zowel nationaal als Europees nog geen enkele wedstrijd verloren. Alle confrontaties werden overwinningen van 3-0 of 3-1.

Hypo Tirol heeft bovendien in de voorronde van de Champions League vorig jaar al laten zien wat ze waard zijn door Draisma Dynamo met 3-1 te verslaan, waarbij de tweede set op spannende wijze werd gewonnen met 38-36. Ook in Europa maakten ze indruk door Fenerbahçe Parolapara thuis te verslaan, maar uiteindelijk verloren ze in de uitwedstrijd en werden ze uitgeschakeld.

Met deze achtergrond zal Hypo Tirol een goede tegenstander zijn voor Orion Stars. Het team uit Doetinchem zal het achterste van zijn tong moeten laten zien om door te gaan naar de poulefase, iets wat bijna een kwart eeuw geleden voor het laatst door een Nederlands team is bereikt. Wordt er aankomende wedstrijden geschiedenis geschreven?

Programma Orion Stars CEV Champions League:

DatumTijdWedstrijden
17-10-202418:00 uurHypo Tirol – Orion Stars
23-10-202420:00 uurOrion Stars – Hypo Tirol

Wil je live bij de thuiswedstrijd van 23 oktober zijn? Je kunt je kaarten kopen via onderstaande button:

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn