Donderdag 19 september staat de eerste kwalificatiewedstrijd van de CEV Champions League op het programma. Orion Stars reist hiervoor af naar Tallinn, de hoofdstad van Estland, en neemt het op tegen Selver x TalTech.

CEV Champions League
De CEV Champions League is de meest prestigieuze volleybalcompetitie voor clubteams in Europa, georganiseerd door de Europese Volleybalfederatie (CEV). Deze competitie brengt de sterkste mannelijke en vrouwelijke teams uit heel Europa samen. De Champions League begint met de voorrondes voor de groepsfase. Daarna nemen de teams het in poules tegen elkaar op. Na de groepsfase gaan de beste teams door naar de knock-outfase. De wedstrijden worden gespeeld in een thuis- en uitformat, met uitzondering van de finale, die op een neutrale locatie plaatsvindt.

Nederlandse teams in Champions League
In 2000 is het een Nederlands team voor het laatst gelukt de poulefase van de Champions League te halen. Orion Stars hoopt na bijna 25 jaar deze prestatie te evenaren. Orion moet hiervoor 3 voorrondes overleven. Vorig jaar kwam Orion nog uit in de CEV Challenge cup, maar ging onderuit tegen Rieker UJS Komárno, destijds de koploper van de Slowaakse Extraliga.

Selver x TalTech
Het team van coach Andres Toobal werd vorig seizoen kampioen in de Estonian League en neemt daarom deel aan de voorrondes van de hoogste competitie in Europa. Selver x TalTech heeft nog niet eerder deelgenomen aan de Europese competitie. De ploeg kent aankomend seizoen enkele wijzigingen in de selectie ten opzichte van het kampioensteam van vorig jaar. Zeven spelers vertrokken, en er zijn vijf nieuwe spelers voor teruggekomen. Alain Saar, vorig seizoen nog libero bij de club, mist door zijn vertrek de kans om te spelen tegen zijn oudere broer Kevin Saar.

Orion Stars
Met de toevoeging van Kevin Saar completeerde Orion in het weekend van 7 september de selectie. De 29-jarige passer/loper uit Estland versterkt komend seizoen de passer/loper-positie. De club heeft momenteel te maken met een aantal blessures. Zo kampt Beau Wortelboer met een enkelblessure en zal voorlopig niet inzetbaar zijn. Edson Felicissimo is vanwege een knieblessure ook niet volledig inzetbaar. Cas Abrahams is wel weer terug van een enkelblessure en kon afgelopen weekend in de Supercup vijf sets spelen. Orion Stars won de Supercup van 2024 ten koste van Numidia VC Limax en pakte daarmee de eerste grote prijs van het seizoen.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdag om 17:00 uur Nederlandse tijd in Tallinn. De return vindt een week later plaats in Doetinchem en wordt gespeeld op woensdag 25 september om 20:00 uur. Tickets voor de wedstrijd van 25 september zijn te koop via de onderstaande button.

Bron: Ronald Hoogendoorn
Facebook X WhatsApp LinkedIn