Het Eredivisieseizoen bij de mannen wordt afgetrapt op zondag 15 september in Doetinchem. In de SaZa Topsporthal spelen de mannen van Orion Stars in hun thuishal tegen Numidia VC Limax, de club uit het Limburgse Sint Odiliënberg. De wedstrijd begint om 13:30 uur en is te volgen via de livestream.

Aan de start van het vorige competitiejaar stonden twee andere Eredivisieteams tegenover elkaar: Draisma Dynamo en Nova Tech Lycurgus. Dynamo veroverde toen de eerste prijs van het seizoen in Apeldoorn en haalde voor de tiende keer in de clubgeschiedenis de Supercup binnen. In een spannende wedstrijd trok de regerend landskampioen uiteindelijk aan het langste eind tegen de bekerwinnaar. Ondanks een sterke comeback van de Groningers wist Dynamo de wedstrijd met 3-2 in hun voordeel te beslissen.

De overige twee prijzen werden gewonnen door Orion Stars. Onder leiding van Dirk Sparidans pakte de ploeg zowel de Nationale Beker als het landskampioenschap. Doordat Orion Stars beide titels veroverde, zal verliezend bekerfinalist Numidia VC Limax de tegenstander zijn in de Supercup van 2024.

Orion Stars
Bij regerend landskampioen Orion Stars zijn er naast de naamsverandering enkele mutaties in de selectie. Kees Merkx keert terug als spelverdeler, terwijl passer/loper Cas Abraham en libero Edvin Svärd overkomen van Draisma Dynamo. Op de diagonaalpositie zijn Maksim Shkredau en Owen Chun nieuw. Ook middenaanvaller Mathijs Apine voegt zich bij het team van coach Dirk Sparidans.

Numidia VC Limax
Numidia VC Limax begint het seizoen onder leiding van een nieuwe coach: Tomas Galimberti uit Argentinië. Naast een nieuwe coach start het team met maar liefst negen nieuwe spelers. Spelverdelers Joris Berkhout en Markus Held keren terug in de Nederlandse competitie. Ook zijn er internationale versterkingen met spelers uit de VS en Argentinië. Verder maakt Alex Meijs de overstap op de passer/loper-positie en zijn er nieuwe gezichten op de midden- en diagonaalpositie, waaronder Yvo Lunsing en Ferdy van Dijk.

Tickets en livestream
Voor de wedstrijd van aanstaande zondag zijn nog tickets verkrijgbaar. De tickets zijn te koop via onderstaande button. Kun je niet bij de wedstrijd aanwezig zijn? Je kunt de wedstrijd ook live volgen via de livestream.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn