Het deelnemersveld van EK Beachvolleybal 2024 is sterker dan ooit. Het toernooi vindt aansluitend aan de Olympische Spelen in Parijs plaats. Op die manier is het de ideale plek om de olympische helden live in actie te zien.

Afgelopen vrijdag vond in het gemeentehuis van Apeldoorn de loting voor het EK Beachvolleybal 2024 plaats. Tijdens de loting werd duidelijk waar de 64 teams (32 bij de mannen en 32 bij de vrouwen) hun poulewedstrijden gaan spelen en welke tegenstanders zij treffen. 

Nederlandse Parijsgangers
Kersverse Parijsgangers Katja Stam en Raïsa Schoon spelen op dinsdagavond 13 augustus de openingswedstrijd van het EK Beachvolleybal 2024 op het marktplein in Apeldoorn. Ook Stefan Boermans en Yorick de Groot – die eveneens een toegangsticket voor Parijs 2024 hebben bemachtigd – zullen in Apeldoorn te bewonderen zijn. Het laatste Nederlandse olympische beachduo – Steven van de Velde & Matthew Immers – start het EK in Den Haag.

Olympische sterren
Van de in totaal 64 teams die aan de start van het EK Beachvolleybal 2024 verschijnen, maken liefst 25 teams hun opwachting tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Bij de mannen gaat het om dertien koppels. Denk onder meer aan de regerend olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen, regerend Europees kampioenen David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden en de Tsjechische wereldkampioenen Ondřej Perušič en David Schweiner.

Bij de vrouwen zien we twaalf olympische koppels terug in Nederland. Zo is het hele podium van het EK Beachvolleybal 2023 van de partij (de Zwitserse Nina Brunner/Tanja Hüberli, De Spaanse Daniela Álvarez/Tania Moreno en de Duitse Laura Ludwig/Louisa Lippmann). Daarnaast maakt ook het Litouwse koppel Monika Paulikiene en Aine Raupelyte – poulegenoten van van Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens Parijs 2024 – hun opwachting tijdens het EK Beachvolleybal 2024. 

Speelschema & tickets
Het exacte speelschema zal binnenkort worden gepubliceerd. Deze zal ook beschikbaar zijn in de ticketshop. De prijzen om het EK Beachvolleybal te bezoeken variëren van € 12,50 (ochtendsessie) tot € 30,- (finales). Daarnaast zijn speciale kids tickets (4 t/m 12 jaar) beschikbaar die in combinatie met een regulier ticket kunnen worden besteld.

In Arnhem worden naast de reguliere tickets ook balkontickets en skyboxarrangementen aangeboden. Kijk voor alle prijzen en tijden in de ticketshop.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn