Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben de halve finales op de Olympische Spelen niet weten te bereiken. In de kwartfinale konden ze geen vuist maken tegen Nils Ehlers en Clemens Wickler. Met 22-20 en 21-15 verzekerden de Duitsers zich van een plek in de halve finale.

De twee koppels bereikten de achtste finales op soortgelijke wijze. Boermans en De Groot wonnen al hun wedstrijden zonder ook maar een set te verliezen, terwijl Ehlers en Wickler slechts één set verloren, in de poulefase tegen Australië. 

De Duitsers wisten hun goede vorm vast te houden in de kwartfinale en hadden in de openingsfase de controle, terwijl Nederland moeizaam op gang kwam. Duitsland liep uit naar 11-8 en door onnodige fouten kon Nederland niet dichterbij komen. Een block van Ehlers vergrootte de voorsprong naar 17-12. Het vertrouwen kwam terug bij de Nederlanders nadat De Groot twee aces op rij serveerde. Op 18-18 stonden ze weer op gelijke hoogte en na een blok van Boermans kwamen ze zelfs op voorsprong. Toch was het Duitsland dat op setpunt kwam, na een block van Ehlers: 20-19. Boermans werkte het eerste setpunt weg, en ook de tweede mogelijkheid voor Duitsland om de set binnen te halen leek hij te stoppen. Maar na een challenge werd een netfout zichtbaar en ging het punt toch naar de Duitsers: 22-20.

Boermans en De Groot weten hun niveau van eerder in het toernooi ook in de tweede set niet aan te tikken. Ehlers en Wickler lezen het spel goed en kunnen uitlopen naar 10-6. De afstand tussen de twee koppels wordt steeds groter en daarmee neemt ook de druk op de Nederlanders toe. Een ace via de netrand brengt de stand op 19-13 en daarmee zijn de Duitsers heel dichtbij een overwinning. Wickler bezorgt Duitsland twee punten later zes matchpoints. De wedstrijd eindigt typerend met een fout van De Groot, die de bal in het net serveert. Met een 21-15 overwinning in de tweede set verzekeren de Duitsers zich van een plek in de de halve finale, terwijl de Nederlanders genoegen moeten nemen met een vijfde plek.

Boermans/De Groot was het laatste Nederlandse beachkoppel dat nog kans maakte op een medaille in Parijs. Katja Stam/Raïsa Schoon en Steven van de Velde/Matthew Immers werden in de achtste finales uitgeschakeld.

Uitslag
Ehlers/Wickler - Boermans/De Groot 2-0 (22-20, 21-15)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn