Een week na de loting is vandaag (woensdag 26 juni) het olympisch speelschema gepubliceerd. De TeamNL Volleybaldames moeten twee keer bijtijds aan de bak.

Het olympische volleybaltoernooi staat van 27 juli t/m 11 augustus op het programma. 

De TeamNL Volleybaldames spelen hun eerste wedstrijd op maandag 29 juli. Turkije – de nummer huidige nummer 3 van de FIVB-wereldranglijst en regerend Europees Kampioen – is die dag om 09.00 uur de eerste tegenstanders van Nederland.

Drie dagen later nemen de TeamNL Volleybaldames het rond borreltijd – aperitief zo je wil – op tegen Italië. Bij die wedstrijd zal het eerste fluitsignaal om 17.00 uur door South Paris Arena 1 schallen. Twee dagen later sluit Nederland de groepsfase af tegen de Dominicaanse Republiek. Net als de openingswedstrijd staat ook dit affiche om 09.00 uur op de rol.

Speelschema

DatumTijdstipWedstrijd
Maandag 29 juliNederland - Turkije09.00 uur
Donderdag 1 augustusNederland - Italië17.00 uur
Zaterdag 3 augustusNederland - Dominicaanse Republiek09.00 uur

Toernooiverloop
Het toernooi start met een poulefase. De 12 teams worden verdeeld in drie poules bestaande uit vier teams. Elk team speelt tegen de drie andere teams in zijn poule. De beste twee teams uit elke poule en de twee best geplaatste nummers drie gaan door naar de eindfase.

Knock-outfase
De acht best geklasseerde teams gaan door naar de kwartfinales. Deze zullen op 6 augustus worden gespeeld. Hierin speelt het als eerste geplaatste team tegen het als achtste geplaatste team, het als tweede geplaatste team speelt tegen het als zevende geplaatste teams, het als derde geplaatste team speelt tegen het als zesde geplaatste team, enzovoort.

De vier winnaars van de kwartfinales gaan door naar de halve finales. De halve finales staan op 8 augustus op het programma. De twee winnaars van de halve finales spelen om het goud (11 augustus). De twee teams die de halve finales niet weten te winnen, spelen de wedstrijd om de bronzen medaille (10 augustus) en de vierde plaats.

NOS/HBO Max 
De wedstrijden van de TeamNL Volleybaldames zullen te volgen zijn via de NOS en HBO Max.

Locatie
Het olympische volleybaltoernooi zal worden afgewerkt in de South Paris Arena 1. Het stadion met 12.000 zitplaatsen maakt deel uit van Paris Expo, een tentoonstellings- en congrescentrum. Het complex werd in 1923 gebouwd om de Parijse handelsbeurs (Foire de Paris) te huisvesten.

Olympische selectie
Begin volgende maand zal bondscoach Felix Koslowski zijn defintieve selectie publiceren.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn