Nadat gisteren al vijf wedstrijden zijn gespeeld in beide Eredivisies, is het vanmiddag de beurt aan Peelpush, SOMAS Activia, Numidia VC Limax en Draisma Dynamo.

Peelpush – SOMAS Activia
In Meijel stond een boeiende ontmoeting op het programma tussen Peelpush en SOMAS Activia. Het duel begon sterk voor Activia, dat al snel een voorsprong nam dankzij een reeks krachtige services van Isis Neekens. Ondanks deze vliegende start wist Peelpush zich snel te herpakken en de leiding te nemen. SOMAS Activia had moeite om aanvallend door het blok van Peelpush heen te komen en sloeg veel ballen uit. Bij een achterstand van 9-6 vroeg de coach van Activia een time-out aan om het tij te keren. Dit had echter niet het gewenste effect, want Peelpush bleef dominant in de aanval en breidde de voorsprong uit naar 21-12. Hoewel Activia aan het einde van de set nog even een inhaalslag maakte tot 24-20, trok Peelpush de set uiteindelijk naar zich toe met 25-20.

In de tweede set zette Activia het goede spel van het einde van de eerste set voort. Met een sterke service van Dani Jozephs bouwden ze al snel een ruime voorsprong op van 3-8. De rollen waren volledig omgekeerd, en Peelpush had moeite om de aanval van Activia te stoppen. De voorsprong van Activia groeide gestaag en de set werd overtuigend gewonnen met 13-25.

De derde set begon opnieuw met een voorsprong voor Activia, maar Peelpush herpakte zich en vocht terug tot 10-10. Beide teams waren in deze fase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar in de slotfase toonde Activia haar veerkracht en wist de set naar zich toe te trekken met 20-25.

De vierde set ging lang gelijk op. Halverwege stond het 14-14 en beide teams vochten voor elk punt. Peelpush wist de voorsprong naar 22-19 uit te bouwen, maar Activia gaf niet op en vocht terug tot 23-22. In de laatste punten hield Peelpush het hoofd koel en met een beslissende klap via het blok wisten ze de set binnen te halen met 25-23.

In de beslissende vijfde set was het Activia dat sterk van start ging en de leiding nam. Liselotte Spoormakers kwam aan serve en voerde de druk verder op, waardoor Activia kon uitlopen naar 6-14. Peelpush wist nog twee punten te pakken, maar Activia sloot de set en de wedstrijd af met een overtuigende 8-15 overwinning.

Numidia VC Limax – Draisma Dynamo
In Limburg ontving Numidia VC Limax vanmiddag Draisma Dynamo in een belangrijke wedstrijd in de BetCity Eredivisie Mannen. Limax, dat deze week al succesvol was in de CEV Challenge Cup, begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. De eerste set verliep vrijwel vlekkeloos voor de thuisploeg. Numidia VC Limax zette Dynamo vanaf het begin onder druk en liep uit naar 17-12. Met een sterke serviceserie van Koen Scholten werd de voorsprong verder vergroot naar 21-12. De set werd eenvoudig afgesloten met 25-13 door een slimme doortikbal van spelverdeler Joris Berkhout.

De tweede set was aanzienlijk spannender. Beide teams hielden elkaar in evenwicht tot 10-10, waarna Limax een klein gaatje wist te slaan richting het einde van de set. Draisma Dynamo vocht terug op de sterke service van middenman Thom van der Ent en kwam op gelijke hoogte bij 19-19. Limax gaf echter gas bij en trok de set uiteindelijk met 25-20 naar zich toe.

In de derde set pakte Limax direct een voorsprong en liet Dynamo niet meer in de buurt komen. Het verschil in niveau werd steeds duidelijker naarmate de set vorderde. Numidia VC Limax sloot de wedstrijd af met een overtuigende 25-17 overwinning in de derde set, waarmee ze het duel wisten te beslissen.

Uitslagen zaterdag:
Simplex SSS – Nova Tech Lycurgus: 0-3 (17-25, 9-25, 19-25)
Prima Donna Kaas Huizen – Sliedrecht Sport: 2-3 (28-26, 25-20, 19-25, 25-27, 11-15)
AIC Visser Sudosa-Desto – Draisma Dynamo: 2-3 (25-14, 21-25, 24-26, 27-25, 13-15)
Sliedrecht Sport – Apollo 8: 3-0 (25-22, 25-17, 25-19)
Friso Sneek – Meerdervoort VV Utrecht: 3-1 (22-25, 25-23, 25-17, 25-19)