Numidia VC Limax heeft de reguliere competitie goed afgesloten. Zaterdagavond werd met 0-3 gewonnen van Taurus en daarmee eindigt de ploeg bovenaan. De tweede plek is voor Draisma Dynamo na een ruime zege op Talentteam Papendal en de derde plek werd vandaag geclaimd door Active Living Orion. Bij de dames won Friso Sneek in vijf sets van landskampioen Sliedrecht Sport.

Heren
Alle herenteams speelden vanavond hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Welke zes teams over twee weken doorspelen in de A-poule was al een tijdje duidelijk, maar welk team de meeste punten mee zou nemen, lag nog open. Numidia VC Limax had de beste papieren en deed vanavond wat het moest doen. In Houten werd met 0-3 gewonnen van Taurus en daarmee eindigen de Limburgers bovenaan de ranglijst. Dit betekent dat de ploeg vijf punten meeneemt naar de A-poule (de eindstand van de reguliere competitie telt voor respectievelijk 5, 4, 3, 2, 1 en 0 punten mee).

Draisma Dynamo eindigt op de tweede plek na een overtuigende 0-3 zege op Talentteam Papendal. Active Living Orion bemachtigde vanavond de derde plek dankzij een 1-3 overwinning op het eerste herenteam van Sliedrecht Sport, dat op de zesde plek eindigt. Samen Lycurgus is na een 2-3 zege op Simplex SSS als vierde geëindigd. De Barneveldse ploeg is vijfde en neemt één punt mee naar de A-poule.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Samen Lycurgus en Simplex SSS terug:

De overige vijf teams - Talentteam Papendal neemt alleen deel aan de reguliere competitie - spelen door in de B-poule. VoCASA neemt als beste ploeg van de onderste helft de meeste punten (4) mee. VCN won vandaag met 3-2 van Prima Donna Kaas Huizen, maar blijft op de ranglijst net onder de Huizenaren. REZO ZVH neemt één puntje mee naar de B-poule, hekkensluiter Taurus begint het vervolg van de competitie met nul punten.

Uitslagen

230211 uitslagen heren

Dames
Woensdagavond werd al beslist dat Booleans/VV Utrecht het reguliere seizoen als koploper zou eindigen. De volleybalsters van Apollo 8 claimden vandaag de tweede plek door in drie sets van Visser Assen/Sudosa-Desto te winnen en Friso Sneek stelde de derde plek veilig door Sliedrecht Sport in vijf sets te verslaan. De regerend landskampioen speelt volgende week nog wedstrijden tegen Peelpush en Voltena, maar is al zeker van de vierde plek. Djopzz VC Zwolle Topvolleybal - de huidige nummer vijf - kan namelijk niet meer stijgen op de ranglijst. De Zwolse formatie speelt morgen nog een wedstrijd tegen hekkensluiter ARBO Rotterdam/FAST, maar heeft zes punten minder dan Sliedrecht. Morgenmiddag staat ook een belangrijk duel tussen Peelpush en Voltena op het programma. Beide teams maken nog kans op een plek in de A-poule.

Uitslagen

230211 uitslagen dames
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn