Nova Tech Lycurgus heeft zich geplaatst voor de halve finale om de landstitel. De Groningers wonnen zondag het beslissende derde kwartfinaleduel met 3-1 van Simplex SSS.

Nova Tech Lycurgus had het eerste duel op woensdagavond met 3-1 gewonnen van Simplex SS en was zaterdagavond heel dicht bij een halve finaleplek. De Groningse ploeg gaf echter een 2-0 voorsprong uit handen en verloor het duel uiteindelijk met 3-2. Met beide teams die elk een wedstrijd hadden gewonnen, kwam het aan op een beslissende derde wedstrijd. In MartiniPlaza toonde SSS zich opnieuw een geduchte tegenstander door de eerste set met 21-25 in hun voordeel te beslissen. Daarna nam Lycurgus de overhand, uitblinkend in de verdediging met 16 blokpunten. Vooral Robin Boekhoudt maakte indruk met 8 killblocks. Met 25-21, 25-22 en 25-21 stelde Lycurgus de plek in de halve finale veilig.

Het team onder leiding van Arjan Taaij maakt zich op voor de halve finale tegen de huidige landskampioen Draisma Dynamo. In een best-of-five serie bepalen de teams wie doorgaat naar de finale. Het eerste duel is gepland voor aankomende dinsdag in Omnisport Apeldoorn. In de andere halve finale staan Active Living Orion en Numidia VC Limax tegenover elkaar, met hun eerste wedstrijd op dinsdag in Doetinchem.

Uitslag

Nova Tech Lycurgus - Simplex SSS 3-1 (21-25, 25-21, 25-22, 25-21)

Eredivisie Dames
Bij de dames werden dit weekend de laatste duels in de A- en B-poule gespeeld. Friso Sneek won in drie sets van Djopzz Zwolle Topvolleybal, en De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht rekende in vier sets af met SOMAS/Activia. Volgende week beginnen de damesteams aan de kwartfinales om het landskampioenschap. Deze bestaan uit een uit- en thuiswedstrijd. Visser/Assen Sudosa-Desto, dat als derde eindigde in de A-poule, neemt het op tegen de nummer twee van de B-poule: VV Utrecht. Djopzz Zwolle Topvolleybal, nr. 4 in de A-poule, speelt tegen B-poulewinnaar Draisma Dynamo. Friso Sneek en Apollo 8 hebben zich direct geplaatst voor de halve finale.

Uitslagen

Friso Sneek - Djopzz Zwolle Topvolleybal 3-0 (25-13, 30-28, 25-22)
De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - SOMAS/Activia 3-1 (25-20, 25-17, 21-25, 25-20)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn