Na de Nederlandse kampioenschappen voor senioren en jeugd, waren afgelopen weekend de doorgewinterde beachvolleyballers aan zet. Op de beachvolleybalvelden van Irene Beach in Bilthoven streden de koppels om de felbegeerde titels tijdens het NK Masters Beach 2024!

Het NK Masters Beach is het officiële Nederlands Kampioenschap voor beachvolleyballers die minimaal 35 jaar oud zijn. Beide spelers moeten minstens 35 jaar oud zijn om mee te mogen doen. Als één van de deelnemers pas later dat kalenderjaar 35 wordt, mag diegene toch meedoen, op voorwaarde dat de gezamenlijke leeftijd van beide spelers samen minstens 70 jaar is. Hetzelfde principe geldt voor de hogere leeftijdscategorieën, zoals 90+ en 110+.

Dames 70+ en 90+
In de gecombineerde leeftijdscategorieën van 70+ en 90+ streden 13 teams om de felbegeerde titel. De finale werd gewonnen door Janine Dullaert en Evelien Nijland, die Melinde Maarseveen en Myron Tersteeg versloegen. Het brons ging naar Meike van Wezel en Alm Wiggers-De Boer.

Voor de dames in de categorie 90+ werd ook een afzonderlijk podium georganiseerd. Meike van Wezel en Alm Wiggers-De Boer werden Nederlands Kampioen, terwijl Ilya den Dulk-Slingerland en Marjolein Jansen het zilver pakten. De bronzen medaille was voor Chantal Niels en Joyce Ruijgrok.

Heren 70+
Bij de heren in de categorie 70+ werd de titel beslist in een spannende tweestrijd. Matthijs Agterberg en Feiko de Jager kroonden zich tot Nederlands Kampioen, terwijl Rob Jongeneel en Ruben Wester genoegen moesten nemen met zilver.

Heren 90+
Ook in de leeftijdscategorie 90+ werd het een gevecht om de podiumplaatsen. Na een bloedstollende driesetter mochten Paolo Crosta en Nico Weerkamp zich Nederlands Kampioen noemen. Bas den Boer en Rick Wiggers eindigden op de tweede plaats en het duo Jan van de Venis/Bart van Zijl nam het brons mee naar huis.

Heren 110+
Voor het derde jaar op rij maakten de heren in de categorie 110+ er een waar spektakel van. Met 10 deelnemers ouder dan 60 jaar en een gezamenlijk leeftijdsrecord van 130 jaar voor het oudste team, was deze categorie een ware publiekstrekker.

Ed Bontrop, vorig jaar kampioen in de categorie 90+, speelde dit jaar samen met Michiel van Straten. Na een zenuwslopende driesetter behaalden zij de gouden medaille. Sander Buningh en Frank van Groenestein pakten het zilver, en Paul den Dulk en David Limacher wonnen in een spannende driesetter de strijd om het brons.

Naast de wedstrijden was er ook ruimte voor ontspanning. Wedstrijdleiders Wouter en Bart van Gilst zorgden voor een heerlijke BBQ waar deelnemers, kinderen en toeschouwers konden genieten van (vega)hamburgers. Ondanks het feit dat aan het einde van de dag de spieren bij sommigen begonnen te protesteren, ging iedereen voldaan naar huis.

Save the date: NK Masters 2025
Het NK Masters 2025 zal plaatsvinden op zondag 7 september bij Irene Beach in Bilthoven. Zet deze datum alvast in je agenda voor opnieuw een dag vol sport, plezier en gezelligheid!