De Franse volleyballers hebben met de winst in de Volleybal Nations League op weg naar Parijs hun visitekaartje afgegeven. Dat deed ook onze international Nimir. In diverse individuele klassementen was de Nederlander bovenin terug te vinden.

Frankrijk rekende afgelopen weekeinde in de halve finale in Lodz eerst af met thuisland Polen en won daarna in de finale van Japan. Nederland haalde de laatste acht niet en verdiende in de groepsfase van de VNL evenmin een olympisch ticket.

Beste serveerder

Niettemin was Nimir Abdel-Aziz een van de grote sterren in deze editie van de VNL. De hoofdaanvaller van de Lange Mannen is in een aantal individuele klassementen bovenin terug te vinden. Hij werd gekroond tot de beste serveerder van het toernooi. De cijfers zijn indrukwekkend. Uit 40 van de 190 services (21.05%) scoorde hij direct. De Sloveen Tonček Štern eindigde als tweede met 31 directe punten uit 264 pogingen.

In het klassement van de topscorers staat Nimir met 284 punten op de tweede plaats, nu achter Štern (320), maar die heeft drie wedstrijden meer gespeeld. Slovenië haalde de Final Four van de VNL

Hoogste gemiddelde

Ook in de categorie beste aanvaller is de volgorde: Štern (265 punten uit 486 aanvallen) bovenaan en Nimir (235 uit 454) daarachter. Maar hier moet eveneens in acht worden genomen dat Nimir met Oranje minder wedstrijden speelde dan Slovenië. Hij heeft wel het gemiddeld hoogste aantal gescoorde aanvallen per wedstrijd, bijna twintig (19.58), achter zijn naam staan.

De beste

Het is niet voor het eerst dat Nimir zich onderscheidt op het grote internationale podium. In 2021 was Nimir volgens Volleybox de beste volleyballer ter wereld. Volgens de statistieken van de website volleybox.net kwam hij overall als beste uit de bus. 

Een jaar later was de aanvoerder van de Lange Mannen de beste speler van de poulefase van de Volleyball Nations League. Na twaalf wedstrijden voerde hij het scorers-, aanvallers- én serveerdersklassement aan. Mede daardoor plaatste Oranje zich toen wel voor de laatste acht.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn