Nog iets om naar uit te kijken komende week is het officiële wedstrijddebuut van het speciale olympische shirt dat de TeamNL Volleybaldames en Beach TeamNL tijdens de wedstrijden in Parijs dragen. Mizuno heeft er weer een waar kunstwerk van gemaakt, dat vandaag werd 'gelanceerd'.

Het ontwerp is geïnspireerd op het shirt dat de volleybalsters en Lange Mannen droegen tijdens de succesvolle Olympische Spelen van 1996. In dat shirt wonnen de volleyballers olympisch goud, hét Nederlandse sportmoment van de vorige eeuw. Ook toen was Mizuno kledingsponsor van de nationale volleybalteams.

Drie kleuren
Het nieuw ontworpen shirt wordt in Parijs dus gedragen door zowel de Volleybaldames als de beachvolleyballers en beachvolleybalsters. Het shirt is er in drie kleuren: oranje, blauw en wit. Hopelijk kunnen we er de volle twee weken van genieten, want na de Spelen verdwijnt het shirt weer van het toneel en wordt het uiteraard een felbegeerd collectors item.

Goudin Atlanta 96 08 04 rhf

Foto: Ronald Hoogendoorn

Beachvolleybal
Op zondag 28 juli krijg je de eerste kans om het shirt te bewonderen. Dan trappen Matthew Immers en Steven van de Velde de Nederlandse volleybalinbreng af met hun eerste wedstrijd ‘onder’ de Eiffeltoren tegen de Italianen Ranghieri/Carambula. 

Een dag later spelen de TeamNL Volleybaldames in dit shirt hun eerste wedstrijd tegen Turkije (09.00 uur). In welke van de drie, dat is nog een verrassing.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn