Vorige week donderdag speelde Orion Stars de eerste wedstrijd in de Champions League. In Tallinn verloren de mannen van Orion Stars van Selver x TalTech, de regerend kampioen van Estland. Morgen staat de return op het programma.

De uitwedstrijd
Tijdens de eerste wedstrijd speelde Selver x TalTech voor eigen publiek en liet zien dat het de betere van de twee teams was. In drie sets wist TalTech te winnen van de club uit Doetinchem. Ondanks een voorsprong voor Orion Stars in de eerste set, ging deze verloren met 25-20. In de tweede set kwam Orion Stars al vroeg op achterstand. Coach Sparidans wisselde veelvuldig, maar keek aan het einde van de set tegen een flinke achterstand aan: 24-16. Er werd nog een verwoede poging gedaan om het tij te keren, maar uiteindelijk maakte de ploeg uit Estland het setpoint: 25-21. In de derde en tevens laatste set bleef het lang gelijk opgaan, maar ook in deze set bleek Selver x TalTech te sterk voor Orion Stars: 25-21.

De return in Doetinchem
Ondanks het verlies van het uitduel is Orion Stars niet kansloos om door te gaan in de CEV Champions League. Het team moet de return winnen met 3-0 of 3-1. Als dat gebeurt, volgt er een golden set. Wordt deze gewonnen door Orion Stars, dan gaan zij door naar de volgende ronde in de CEV Champions League. Wanneer de uitslag anders is dan 3-0 of 3-1 in het voordeel van de Doetinchemmers, of bij verlies van de golden set, zetten zij hun Europese avontuur voort in de CEV Volleyball Cup.

De return vindt plaats op woensdag 25 september om 20:00 uur in Doetinchem. Wil je hierbij zijn? Kaarten zijn te koop via onderstaande button.

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn