Trijntje Veerbeek/Floor Hogenhout en Tom Sonneville/Bram van der Wel zijn het WK Beachvolleybal U19 in het Chinese Shangluo uitstekend begonnen. Beide koppels wonnen al hun drie poulewedstrijden en plaatsten zich daarmee direct voor de achtste finales.

Veerbeek en Hogenhout domineren in hun poule
Trijntje Veerbeek en Floor Hogenhout waren oppermachtig in hun poule en wisten alle drie hun wedstrijden te winnen zonder een set af te staan. Geen van hun tegenstanders wist meer dan 16 punten te scoren in een set.

In hun eerste wedstrijd namen ze het op tegen het Hongaarse duo Anna Szabó en Flóra Zolnai. Veerbeek en Hogenhout lieten geen ruimte voor verrassingen en stuurden hun tegenstanders met een overtuigende 21-12 en 21-15 van het veld. De tweede wedstrijd tegen Martina Lucas en MacArena López uit Uruguay verliep eveneens probleemloos. Met een klinkende 21-12 en 21-16 overwinning waren Veerbeek en Hogenhout al zeker van een plek in de knock-outfase.

In hun laatste poulewedstrijd stuitten ze op de eveneens ongeslagen Varagkhana Sogalee en Somruedee Koedkaew uit Thailand. Hoewel dit duel beslissend was voor de poulewinst, kwamen de Nederlandse dames geen moment in de problemen. Met een 21-13 en 21-14 overwinning veroverden ze de eerste plek in de poule en daarmee directe plaatsing voor de achtste finales. De nummers twee en drie uit de poule zullen morgen in de round of 24 moeten strijden om een plek in de volgende ronde.

Uitslagen
Veerbeek/Hogenhout - Szabó/Zolnai 2-0 (21-12, 21-15)
Veerbeek/Hogenhout - Lucas M./López 2-0 (21-12, 21-16)
Veerbeek/Hogenhout - S.Varagkhana/K.Somruedee 2-0 (21-13, 21-14)

Bmzbl5ejgsz9mcqnx67w
Khnordefnncblteykrdk
Sip8zyoevdbt5qoo4qex
Zbqa3brb0gvtzt1xyqkq
Ehsqdf47y8xt8mfdn22e

Sonneville en Van der Wel tonen veerkracht in spannende poule
Tom Sonneville en Bram van der Wel kenden gisteren een sterk begin in hun poule met een comfortabele 2-0 overwinning op Kamara Musa en Jalloh Alie uit Sierra Leone (21-13, 21-9).

Vandaag stonden er twee pittigere uitdagingen op het programma. Het eerste duel van de dag tegen het Duitse koppel Jonathan Bungert en Kalle Pieper werd een ware thriller. Na een nipte nederlaag in de eerste set (19-21) wisten Sonneville en Van der Wel zich knap terug te vechten. De tweede set werd na extra punten met 23-21 gewonnen, waarna ze het momentum wisten vast te houden en de beslissende derde set met 15-12 binnensleepten.

Ook het laatste pouleduel tegen Yuan Liu en Jinyang Song uit China was spannend. De Nederlanders verloren de eerste set, maar toonden opnieuw veerkracht door de tweede set te winnen. In de beslissende derde set kwamen ze op een 7-10 achterstand, maar wisten zich ook hier knap te herpakken en de overwinning veilig te stellen. Het Nederlandse koppel komt morgen weer in actie in de achtste finales.