Dit weekend staat Miami Beach in het teken van Queen en King of the Court, waarbij vier Nederlandse beachvolleyballers hun opwachting maken. Robert Meeuwsen vormt een duo met Yorick de Groot, terwijl Alexander Brouwer en Mees Sengers samen met Amerikaanse partners strijden om de kroon.

Robert Meeuwsen kondigde eerder dit jaar zijn afscheid van het beachvolleybal aan. Na zijn officiële afscheid van het Nederlandse publiek tijdens het EK Beachvolleybal, speelt hij dit weekend in Miami zijn laatste toernooi. Voor deze editie van Queen en King of the Court vormt Meeuwsen een team met Yorick de Groot. Alexander Brouwer strijdt samen met de 44-jarige Amerikaan Phil Dalhausser om de titel. Een bijzondere samenwerking, aangezien Brouwer en Dalhausser jarenlang tegenover elkaar stonden op het hoogste podium.

Dalhausser heeft een indrukwekkend palmares. In 2007 werd hij wereldkampioen en een jaar later veroverde hij olympisch goud in Peking. Na de Olympische Spelen van Tokio – zijn vierde deelname – hing hij zijn professionele beachvolleybalcarrière aan de wilgen.

Mees Sengers hoopt zich vandaag, samen met zijn Amerikaanse partner Timothy Brewster, via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de kwalificaties strijden per gender negen teams om de laatste plek in de main draw.

Op zaterdag gaan de halve finales van start, waarbij Meeuwsen en De Groot uitkomen in halve finale A. Brouwer speelt met Dalhausser in halve finale B. Zondag is de grote finale en worden de Queens en Kings van Miami Beach  gekroond. 

Programma en livestream
Het volledige programma is te vinden op de website van Queen en King of the Court. Je kunt het toernooi voor €4.99 volgen op watch.kingofthecourt.com.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn