Robert Meeuwsen heeft zijn carrière in stijl afgesloten. Samen met Yorick de Groot won hij vannacht het King of the Court-toernooi in Miami Beach. Mees Sengers, die dit toernooi samenspeelde met de Amerikaanse Tim Brewster, werd derde.

In de herencompetitie waren het vooral de Nederlandse en Amerikaanse spelers die de dienst uitmaakten. Robert Meeuwsen, die in Miami zijn laatste toernooi speelde, sloot zijn carrière in stijl af. Samen met Yorick de Groot wist hij in de spannende slotfase van de finale de meeste punten binnen te halen. Een passende slotakkoord voor Meeuwsen. Vlak achter hen eindigde het Amerikaanse duo Hagen Smith/Logan Webber, dat tot het laatste moment meedeed om de kroon, maar uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plek. 

Het Nederlands-Amerikaanse duo Mees Sengers en Tim Brewster beleefde eveneens een sterk toernooi. Na zich via de kwalificaties op vrijdag een plek in het hoofdtoernooi te hebben verzekerd, vochten ze zich naar een knappe derde plaats in de finale. Ze wonnen overtuigend de eerste twee rondes, maar werden in de beslissende fase voorbijgestreefd, waardoor ze uiteindelijk als derde eindigden.

QKOTC Miami Beach podium PWA

Bij de dames veroverden de Amerikaanse Kraft/Cannon de kroon. Het Braziliaans-Tsjechische team Barbara/Štochlová eindigde als tweede en de Amerikaanse Hildreth/Loreen, die zich via de kwalificaties op vrijdag hadden geplaatst, wonnen brons.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn