Lisa Luini en Desy Poiesz hebben de zilveren medaille veroverd op het Future-toernooi in Leuven. In de finale verloren ze met 2-0 van het Amerikaanse duo Lexy Denaburg en Deahna Kraft.

Het Nederlandse koppel begon de dag sterk door in de halve finale het Amerikaanse duo Madelyn Anderson en Brook Bauer te verslaan. De eerste set wonnen Luini en Poiesz overtuigend met 14-21, maar de tweede set ging met 21-12 naar de Amerikanen. Het Nederlandse duo herpakte zich goed in de beslissende derde set en stelde hun plek in de finale veilig met een 11-15 overwinning.

In de finale stonden ze opnieuw tegenover een Amerikaans koppel. Lexy Denaburg en Deahna Kraft, die dit toernooi nog geen set hadden verloren, hielden hun ongeslagen status vast. Het lukte Luini en Poiesz niet om een set van hen af te pakken: met 21-19 en 21-16 veroverden de Amerikanen het goud in België. Ondanks het verlies is de zilveren medaille een prachtige prestatie voor Luini en Poiesz, die het toernooi begonnen in de kwalificatierondes.

Uitslagen
Anderson/Bauer - Luini/Poiesz 1-2 (14-21, 21-12, 11-15)
Luini/Poiesz - Denaburg/Kraft 0-2 (19-21, 16-21)

EK Beachvolleybal in Nederland
Geniet deze zomer van beachvolleybal op het hoogste niveau in eigen land! Van 13 tot en met 18 augustus wordt het EK gehouden in Arnhem, Apeldoorn en Den Haag. Desy Poiesz heeft zich met Mila Konink geplaatst voor het EK. Het Nederlandse koppel speelt hun poulefase in Den Haag. Klik op de onderstaande button voor meer informatie en ticketverkoop van het EK Beachvolleybal!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn