Lisa Luini en Desy Poiesz hebben zich zonder setverlies geplaatst voor de halve finale van het Future-toernooi in Castellón de la Plana, Spanje. Morgen strijdt het Nederlandse duo om een plek in de finale.

Lisa Luini en Desy Poeisz begonnen het toernooi gisteren in de poulefase. Ze trapten af met een 2-0 (21-16, 21-19) zege op de thuisspelende Elba Páez en Daniela Andreu. Ook in hun tweede poulewedstrijd lieten ze geen set aan hun tegenstanders. De Franse Elsa Descamps en Romane Sobezalz werden met 21-16 en 21-10 aan de kant gezet, waardoor de Nederlandse dames zich direct plaatsten voor de kwartfinales.

Daarin namen ze het op tegen het Zweedse koppel Sara Malmström en Hulda Rudberg. De eerste set was nog spannend, met Luini en Poiesz die met 21-19 aan het langste eind trokken, maar in de tweede set waren de Nederlanders duidelijk de sterkere partij. Ze wonnen de tweede set overtuigend met 21-14, waarmee ze zich verzekerden van een plek in de halve finales.

In de halve finale, die morgen om 11.00 uur plaatsvindt, zullen Luini en Poiesz opnieuw tegenover Descamps en Sobezalz staan, die via de tussenronde en een verrassende overwinning in de kwartfinale op de Spaanse favorieten María Carro en Sofía González hun weg naar de halve finale vonden. In deze tweede ontmoetingen tussen de Nederlanders en Fransen staat een finaleplek op het spel.

Uitslagen
Luini/Poiesz - Páez/Andreu  2-0 (21-16, 21-19)
Luini/Poiesz - Descamps/Sobezalz 2-0 (21-16, 21-10)
Luini/Poiesz - Mälmstrom/Rudberg 2-0 (21-19, 21-14)

Programma

DagTijdTeams
Za 21 september11.00 uurLuini/Poiesz - Descamps/Sobezalz (FRA)
Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn