Lisa Luini en Desy Poiesz hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Future-toernooi in Leuven. Zondagochtend om 10.00 uur strijden ze tegen het Amerikaanse duo Anderson/Bauer om een plek in de finale.

Lisa Luini en Desy Poiesz begonnen het toernooi donderdag in de kwalificaties, waar ze twee rondes overleefden om een plaats in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Hoewel ze hun eerste poulewedstrijd nipt verloren van het Finse duo Parkkinen/Prihti, herpakten ze zich met een overtuigende 2-0 overwinning op de Belgische Coens/Van Deun en bereikten zo de knock-outfase. In de round of 12 schakelden ze het Poolse koppel Lodej/Kielak uit na twee spannende sets. De kwartfinale bracht opnieuw succes; ze wonnen met 21-15 en 21-16 van het Belgische duo Ruysschaert/Van den Broeck en bemachtigden daarmee een plek in de halve finale.

Hun tegenstanders, Madelyn Anderson en Brook Bauer, bereikten eveneens via de kwalificaties de halve eindstrijd. De andere halve finale gaat tussen Denaburg/Kraft uit de Verenigde Staten en Cools/Vd Vonder uit België. 

Negende plek voor Penninga en Heemskerk
Ruben Penninga en Thijmen Heemskerk begonnen hun toernooi eveneens in de kwalificatie. Na zich geplaatst te hebben voor het hoofdtoernooi, verloren ze hun eerste duel van de broers Gilles en Louis Vandecaveye. Doordat hun tweede tegenstanders, Rudol/Lejawa uit Polen, zich vanwege een blessure terug moesten trekken, gingen Penninga en Heemskerk door naar de knock-outfase. In de round of 12 konden ze geen vuist maken tegen Jonas en Benedikt Sagstetter uit Duitsland, die met 21-14 en 21-18 de winst pakten. Penninga en Heemskerk eindigen het toernooi daarmee op een negende plek.

Programma & livestream

DagTijdTeams
Zondag 21 juli 10.00 uurAnderson/Bauer (USA) - Luini/Poiesz

De wedstrijden zijn te volgen op EuroVolley.TV.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn