Via dit liveblog krijg je de leuke weetjes en feitjes van het EK Beachvolleybal opgediend. Nog leuker is het natuurlijk om vandaag zelf te komen kijken in Arnhem of Den Haag, maar dit blog is een van de goede alternatieven om op de hoogte te blijven. Vandaag, zaterdag 17 augustus.

Den Haag: De titel gaat naar Duitsland!
In een kolkend stadion in Scheveningen streden het Duitse duo Muller/Tillmann en het Italiaanse koppel Gottardi/Menegatti om de felbegeerde Europese titel. Muller en Tillmann schoten uit de startblokken en pakten razendsnel een voorsprong van 3 punten (1-4). Die marge hielden ze resoluut vast, wat hen een overtuigende winst van de eerste set opleverde (21-17).

In de tweede set herhaalde zich eenzelfde scenario: de Duitse dames namen zelfs een voorsprong van 5 punten en dicteerden het tempo. Hoewel de Italiaanse dames alles uit de kast haalden en de achterstand verkleinden tot twee punten, bleef Muller/Tillmann koel onder de druk. Ze maakten hun eerste matchpoint direct af (21-18) en kroonden zich verdiend tot Europees kampioen.

Den Haag: Het brons gaat naar Zwitserland
De strijd om het brons is gestreden. Bobner/Vergé-Dépré versloeg het Litouwse duo Paulikinie/Raupelyte met 2-0, maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de eerste set hadden de Litouwse dames twee setpoints op 20-18, maar die wisten ze niet te verzilveren. Daarentegen sloegen de Zwitsers direct toe bij hun eerste setpoint. Die klap kwam Team Litouwen niet te boven, terwijl Bobner/Vergé-Dépré juist een enorme energieboost kreeg. In de tweede set liepen ze eenvoudig uit naar een ruime voorsprong en gaven die niet meer uit handen (21-14).

Het Zwitserse duo bedankte het publiek in Scheveningen voor de support en zal vanavond het podium delen met de finalisten, die gaan bepalen wie de nieuwe Europees kampioen wordt.

Den Haag: Immers/Van der Velde met indrukwekkend spel naar halve finale
Matthew Immers en Steven van der Velde zorgden voor extase bij het massaal toegestroomde Nederlandse publiek door met overmacht hun kwartfinale te winnen. De eerste set was al indrukwekkend (21-15), maar in de tweede set (21-12) trapte het Nederlandse duo het gaspedaal nog verder in. Matthew Immers schitterde in de verdediging, terwijl Steven van der Velde als een huis stond te blokken en beide spelers waren aanvallend dominant. Ze plaatsten zich daarmee terecht voor de halve finale en houden zicht op een medaille.

Morgen nemen de Nederlanders het op tegen het Letse duo Plavins en Fokerots, dat in hun kwartfinale won van de Nederlanders Luini en Varenhorst. De halve finales beginnen om zondag om 9:45. Voor kaarten, klik hier.

Den Haag: ook de andere finalist bekend
We krijgen vanavond een Duitsland-Italië om het goud bij de vrouwen. Het duo Müller/Tillmann maakte in de halve finale tegen Böbner/Z. Vergé-Dépré duidelijk dat ze – nu eenmaal zo ver gekomen – hun ogen op het goud hebben gericht. Met 21-13 en 21-16 ontdeden ze zich van de Zwitsers. De finale tussen de twee olympische duo’s laat zich evenwel moeilijk voorspellen. En dat geldt net zo zeer voor de strijd om het brons.

Duitsers

Luini/Varenhorst onderuit tegen Letland
Het is Leon Luini en Christiaan Varenhorst niet gelukt om de halve finale van het EK te bereiken. Na vier Arnhemse overwinningen op rij, volgde vandaag een nederlaag tegen het eveneens nog ongeslagen Letse duo Plavins/Fokerots. De foutenlast aan de kant van Nederland lag simpelweg te hoog. Later vanmiddag – om 16.30 uur - komen Steven van de Velde en Matthew Immers nog in actie in Den Haag. Zij nemen het in hun kwartfinale op tegen de Tsjechen Sepka en Sedlak. 

152559 WA 5594

Eerste finalist bekend!
De eerste finalist bij de vrouwen is bekend! Het Italiaanse koppel Gottardi/Menegatti won in een zenuwslopende partij van de Letten Paulikiene en Raupelyte. Vooral in de derde set zat het publiek in het volgepakte beachstadion in Den Haag op het puntje van zijn stoel. Of stond luid te klappen…Bij 20-18 werd dat nog ietsje luider...

Iatlai

Goedemiddag! 
We hebben gisteren afscheid genomen van Apeldoorn als speelstad. Wat een geweldige week was het in de groene parel van de Veluwe. Vandaag wordt alleen nog in Arnhem en Den Haag gespeeld en in beide steden kun je Nederlanders toejuichen. 

Stadion apeldoorn

In Arnhem spelen de nog ongeslagen Leon Luini en Christiaan Varenhorst om 14.00 uur in de kwartfinales tegen de Letten Plavins/Fokerots. Daar wordt daarna nog een andere kwartfinale gespeeld, die tussen Ehlers/Wickler (Dui) en H. Mol/Berntsen (Noo).

Slot vrouwentoernooi
Matthew Immers en Steven van de Velde strijden in Den Haag om 16.30 uur voor een plek in de halve finale tegen Sepka/Sedlak, die als reserves nog het toernooi inkwamen. Maar om 13.15 uur beginnen we een halve finale bij de vrouwen: Paulikiene/Raupelyte (Lit) - Gottardi/Menegatti (Ita). Daarna volgt de andere halve eindstrijd, Müller/Tillmann (Dui) - Böbner/Z.Vergé-Dépré (Zwi). 

Voor de wedstrijd van Immers en Van de Velde wordt de kwartfinale tussen Cottafava/Nicolai (Ita) en Herrera/Gavira (Spa) gespeeld. Daarna volgt er een nieuwe sessie met de strijd om het brons en de finale bij de vrouwen.

Halve finales?
De halve finales en finales bij de mannen worden morgen in Den Haag. Saillant detail: winnen beide Nederlandse duo’s vandaag, dan hebben we morgen een geheel Nederlandse halve finale en dus ook een Nederlands team in de finale.

Matt stev

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn