Via dit liveblog krijg je de leuke weetjes en feitjes van het EK Beachvolleybal opgediend. Nog leuker is het natuurlijk om vandaag zelf te komen kijken in Den Haag, maar dit blog is een van de goede alternatieven om op de hoogte te blijven. Vandaag, zondag 18 augustus.

Den Haag: Plavins/Fokerots Europees Kampioen
Van reserve tot Europees kampioen—het klinkt als de titel van een spannend boek, maar voor het Letse duo Plavins/Folkerots is het vandaag realiteit geworden. Ze pakten de titel in een zinderende finale tegen het Duitse duo Ehlers/Wickler, olympisch finalisten van Parijs, met 2-1 (17-21, 22-20, 15-5). Lees het verslag van de wedstrijd hier.

Den Haag: Immers/Van de Velde pakken brons in heroïsche strijd
Nog geen 2 uur na hun verloren halve finale moesten Matthew Immers en Steven van de Velde zich weer opladen voor een wedstrijd om de bronzen medaille tegen .
Het werd een wedstrijd om niet meer te vergeten, alles zat erin! Eindstand 2-1 voor Nederland (21-17, 17-21, 16-14) 
Lees het verslag van de wedstrijd hier.

Den Haag: Vandaag live op NPO1 Radio 1 de Perstribune
Algemeen directeur Michel Everaerts vertelt over het ontstaan van beachvolleybal in Nederland en zijn rol als pionier in de ontwikkeling ervan. Hij blikt terug op de tijd waarin de sport nog niet serieus werd genomen, en hoe het zich heeft ontwikkeld tot een volwaardig programma met indrukwekkende evenementen waar we trots op mogen zijn.

Ook Katja Stam en Stefan Boermans schoven aan bij de Perstribune om te delen hoe het is om een Europees toernooi in eigen land te spelen en hun ervaringen daarmee. Daarnaast blikten Brouwer en Meeuwsen terug op hun carrière en vooruit op een toekomst die, na 14 jaar samen gespeeld te hebben, voor beiden een andere richting zal inslaan.

Michel bij de perstribune
Perstriubune Brouwer Meeuwsen

Verslag halve finale's
Twee spannende halve finales bij de mannen. Matchpoints aan beide kanten in halve finale één (ITA-DUI) en een minimaal verschil in beide sets bij de tweede halve finale tussen Nederland en Letland. Maar we hebben 2 finalisten en 2 teams die strijden om het brons, lees hier het verslag van beide halve finales. 
 

Den Haag: Plavins/Folkerots tweede finalist
Team Letland heeft met 2-0 gewonnen van Team Nederland (21-19, 21-19). In beide sets hadden Immers/Van der Velde een voorsprong (in de tweede set zelfs 5 punten) die ze door eigen fouten toch weer weg gaven. Voor hen rest een wedstrijd om het brons. Voor de Letten staat een confrontatie met Ehlers/Wickler op het programma voor het goud.

Den Haag: Ehlers/Wickler eerste finalist
In een bloedstollende wedstrijd die in 3 sets beslist werd, heeft Team Duitsland aan het langste eind getrokken. 
Het Duitse koppel wist een 0-1 achterstand om te draaien in een 2-1 overwinning en zal gaan strijden om het goud. 

Goedemorgen!
Gisteren hebben de dames het toernooi afgesloten met fantastische winnaars Muller/Tillmann (DUI). Vandaag staan de halve finales en finales bij de mannen op het programma. 

2000

In Den Haag spelen vanochtend speelt om 9:45 uur het Duitse koppel Ehlers/Wickler tegen de Italianen Cottafava/Nicolai in de eerste halve finale en uur later treffen Matthew Immers en Steven van der Velde in hun halve finale het Letse koppel Plavins/Fokerots.

Wie wordt er Europees kampioen?
Vervolgens spelen de verliezers van de halve finales in de middag (13.45 uur) om het brons om 13:45 en mogen de winnaars zich opmaken voor een wedstrijd om de Europese titel om 15:00 uur.
Er zijn nog kaarten te koop voor de halve finales, maar de finale is helemaal uitverkocht. Klik hier voor tickets. 
Mocht je er niet live bij aanwezig kunnen zijn, de wedstrijden worden live uitgezonden bij de NOS en Ziggo.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn