Via dit liveblog krijg je de leuke weetjes en feitjes van het EK Beachvolleybal opgediend. Nog leuker is het natuurlijk om zelf te komen kijken in Apeldoorn, Arnhem en/of Den Haag, maar dit blog is een van de goede alternatieven om op de hoogte te blijven.

Arnhem: perfecte afsluiting van de dag
Brecht Piersma en Wies Bekhuis hebben zich geplaatst voor de round of 24! In een do-or-die wedstrijd tegen de Franse Plachette/Richard trokken ze in drie spannende sets aan het langste eind. Morgen gaan we verder met de laatste poulewedstrijden bij de mannen en de round of 24 bij de vrouwen. Goedenacht en tot morgen!

Arnhem

Arnhem: Stam/Schoon verliest van Duitsland 
Katja Stam en Raïsa Schoon waren voor hun laatste poulewedstrijd afgereisd naar Arnhem, maar konden het publiek helaas niet trakteren op een overwinning. De Duitsers Schneider/Kozuch waren in twee sets te sterk. Schoon na afloop van de wedstrijd: ‘Ik baal natuurlijk dat we verloren hebben, maar we zijn derde in de poule geworden en gaan door naar de knock-outfase, dus hopelijk volgen nog veel mooie wedstrijden!’

Apeldoorn: Uitstekende start voor Boermans/De Groot 
Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn uitstekend begonnen aan hun toernooi door hun eerste poulewedstrijd overtuigend met 2-0 te winnen (21-17, 21-13). In de eerste set ging het lange tijd gelijk op, maar bij een stand van 17-17 schakelden de Nederlanders een versnelling hoger en trokken de set overtuigend naar zich toe. Dit zorgde voor een uitgelaten sfeer in het uitverkochte stadion. De wisselwerking tussen het enthousiaste publiek en de spelers resulteerde in een indrukwekkende tweede set, waarin Boermans en De Groot tot grote hoogten reikten en spectaculaire rally’s lieten zien. Deze overwinning is precies de start die het Nederlandse duo voor ogen had.

Den Haag: zonsondergang

Zeg nou zelf, zo’n EK Beachvolleybal wordt toch met het uur mooier en mooier…?

Zonsondergang

Arnhem kleurt oranje!
Een prachtige beachvolleybalavond voor de Oranjefans in Arnhem, waar drie Nederlandse koppels de avondsessie afsluiten. Leon Luini en Christiaan Varenhorst trapten af met een overtuigende overwinning op het Oekraïense duo Popov/Reznik. Varenhorst na afloop: “Het was best spannend om deze EK-opener te spelen. Ik had gezonde kriebels. Het is leuk om thuis te spelen voor publiek en vrienden. Dat gebeurt niet veel meer. Dus ik kijk uit naar de rest van de week!” 

Hierna spelen Katja Stam/Raïsa Schoon en Brecht Piersma/Wies Bekhuis hun laatste poulewedstrijden.

IMG 8954

Den Haag: Brouwer & Meeuwsen
Noem het een kleine afscheidstournee, de deelname van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen op het EK. Nog één keer willen ze samen alles eruit halen wat er inzit. “En wat dat is, weten we zelf ook niet. Daar zijn we zelf ook benieuwd naar”, aldus Meeuwsen, voorafgaande aan de wedstrijd tegen de Tsjechen Sepka en Sedla. Nog best wel wat, bleek in de eerste gewonnen set (26-24). Maar daarna werd het voor de twee toch een stukje lastiger. De Tsjechen wonnen de tweede set (16-21). In de ‘tiebreaker’ bleef het een heroïsch gevecht, waarin Brouwer en Meeuwsen op matchpoint kwamen met de Tsjechen aan service. Maar toen dat punt niet viel, grepen de Tsjechen hun kans (14-16). En daar baalden de Nederlanders behoorlijk van. “Want als je in zo’n mooie ambiance mag spelen en de kansen krijgt, dan wil en moet je het ook afmaken”, aldus Brouwer. Het antwoord op de vraag was gelukkig wel positief. Meeuwsen: “Er zit nog genoeg in de tank. Morgen kunnen we dat wellicht weer laten zien en dan met een beter resultaat.”

 

Brouwer meeuwsen 2

Den Haag: sterke start Immers/Van de Velde
De publiekstribunes zaten vol toen Steven van de Velde en Matthew Immers het stadion binnentraden. Het applaus was indrukwekkend toen de twee werden aangekondigd voor hun eerste wedstrijd op het EK .“De steun die we kregen kwam wel even binnen”, zei Matthew glunderend, nadat hij en zijn maatje met 2-0 van de Duitsers Henning/Just hadden gewonnen. “Ik wilde me eigenlijk alleen maar focussen op de wedstrijd, maar heb het op een gegeven moment toch even laten binnenkomen”, sprak Steven ook dankbaar. “Het voelde heel goed om weer eens in zo’n vol stadion in eigen land te spelen.”

Steven matthew

Apeldoorn: Olympische finalisten te sterk voor Penninga/Heemskerk
In een drijfnat Apeldoorn speelden de Nederlanders Ruben Penninga en Thijmen Heemskerk een uitstekende wedstrijd tegen de winnaars van het zilver in Parijs. Ondanks de regen waren de tribunes overvol, en beide teams werden luid aangemoedigd. Bij de cruciale punten in beide sets trokken de Duitsers Ehlers/Wickler aan het langste eind en wonnen de eerste poulewedstrijd met 2-0 (21-18, 21-18).

Penninga en Heemskerk

Den Haag: Bröring/Van Driel naar knock-outfase!
Kirsten Bröring en Emi van Driel zijn al zeker van een plek in de knock-outfase nadat ze een overtuigende 2-0 (21-14, 21-12) overwinning boekten op Helland-Hansen/Olimstad uit Noorwegen. Bröring na afloop: “In het begin was het een beetje zoeken, maar zodra we ons ritme vonden, was het echt genieten.” Emi was vooral tevreden over de block defense: “Die stond super goed, waardoor zij niet goed tot scoren kwamen en dat leverde ons veel punten en uiteindelijk de winst op.” Op welke plek ze in de poule eindigen is afhankelijk van de laatste poulewedstrijd tussen Oostenrijk en Litouwen.

Emi en Kirsten foto fans EK Beach 2024

Den Haag: laatste EK
Deze iconen van de beachvolleybalsport spelen deze week hun laatste EK samen en vanavond hun eerste wedstrijd (19.00 uur). De wereldkampioenen van 2013, winnaars van olympisch brons in 2016. Reden te meer om naar Den Haag te komen om ze deze week nog één keer toe te juichen. Lees hier het artikel over het afscheid van dit duo op NOS.nl.

Fans
Natuurlijk zien we de stadions zo veel mogelijk in oranje gehuld, maar uiteraard verwelkomen we ook support uit andere landen…

Fans oostenrijk

Den Haag: Positieve punten
De eerste wedstrijd van Dirk Boehlé en Mees Sengers in Den Haag ging in twee sets verloren: 21-14, 21-18. Dat was tegen de sterke Italianen en olympiagangers Cottafava/Nicolai bepaald geen schande. “Maar toch sta ik hier met het gevoel dat er wel iets meer hand ingezeten”, zei Boehlé na afloop. “We weten dat we in een sterke poule zitten en zij waren ook gewoon echt goed.” Mees Sengers wilde - terecht - niet onderbelicht laten dat hij en Dirk niettemin ook veel goede momenten hadden. “Er zaten echt genoeg positieve dingen in deze wedstrijd, zodat we zeker met vertrouwen naar de dag van morgen kijken.”

Sengers boehle

Apeldoorn: Mol/Berntsen herstellen zich net op tijd
Na twee gelijkopgaande sets leek het erop dat de derde set in de wedstrijd tussen Mol/Bernsten (NOR) en Semerad/Dumek (CZE) spannend zou gaan worden. Niets was echter minder waar. Het Noorse duo schakelde een versnelling hoger en stond binnen de kortste keren met 7-1 voor. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen en wonnen de set met 15-7 en de wedstrijd met 2-1.

Den Haag: Kids Day
Vandaag zijn meer dan 300 kinderen aanwezig in Den Haag. Via BSO’s en andere verenigingen en instanties konden de kids zich, op initiatief van de gemeente, aanmelden voor een superleuke dag in Scheveningen. Daar kregen ze onder meer een clinic van topbeachvolleyballers en moedigden de uiteraard onze oranje helden aan in het stadion.

Kidsday

Apeldoorn: Goed herstel Stam/Schoon
Na de nederlaag van gisteravond, mochten Katja Stam en Raisa Schoon binnen 15 uur alweer aantreden om de zure smaak weg van die nederlaag weg te spoelen. En dat lukte uitstekend met een solide 2-0 overwinning tegen het Italiaanse duo Bianchin/Scampoli. Dankzij het sterke blok en verdedigend werk van de Olympiers. Die na de wedstrijd uitgebreid de tijd namen voor handtekeningen en foto’s met fans.

Katja kids
Raisa handtekening

Arnhem: We zijn los!
Ook in Arnhem zijn we los met speeldag twee! De eerste landgenoten die onder de iconische Eusebiuskerk in actie kwamen, waren Brecht Piersma en Wies Bekhuis. Zij namen het op tegen de tweevoudig Europees kampioenen uit Letland, Graudina en Samoilova. De winst op het veld ging naar de Letten, de winst buiten de lijnen was voor deze handtekeningenjager.

Wies Bekhuis handtekening 2

Den Haag: Bijna nummer twee
Na de prachtige winst van Emi van Driel en Kirsten Bröring gisteren, volgde vandaag een nipt verlies tegen Paulikiene/Raupelyte uit Litouwen (21-15, 20-22, 15-12). Geen ramp, want er liggen zeker nog kansen voor een vervolg na de poulefase voor dit getalenteerde en debuterende Nederlandse team.

Driel Broring

Het programma voor vandaag. Alle tien Nederlandse teams komen een of twee keer in actie vandaag bij het EK Beachvolleybal, 'powered bij DHL'. Kijk voor het actuele wedstrijdprogramma hier.

Impressie eerste dag

Bekijk hier ook een mooie impressie van de eerste dag van het EK Beachvolleybal, dat in Apeldoorn, Arnhem en Den Haag begon

Nog even terug naar gisteravond. De tribunes waren goed gevuld, maar helaas verstoorde dreigend onweer gisteravond het wedstrijdprogramma in Arnhem en Apeldoorn. Elk nadeel heeft een voordeel: dat leverde in Apeldoorn een heel mooi plaatje op (credits: Ebru Demir)

Stormachtig apeldoorn

Goedemorgen! We zijn begonnen aan dag 2 van het EK Beachvolleybal. Net als moeder of vader Vos, die wellicht vandaag weer in Den Haag een bezoekje brengt aan een van de drie speellocaties. 

Vosje

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn