Heb jij al tickets voor het EK Beachvolleybal dat op 13 augustus in ons land begint? Niet? Acht redenen waarom je dit volleybalfeest niet mag missen!

1: Van de Eiffeltoren naar Den Haag, Apeldoorn & Arnhem
Helaas komen onze beachvolleyballers niet met een medaille terug uit Parijs, maar het swingde prima daar onder de Eiffeltoren. Die vibe wil je natuurlijk deze zomer doortrekken en dan komt het EK Beachvolleybal als geroepen. Grote beachvolleybalkampioenschappen in Nederland zijn een bewezen garantie voor een feest-van-heb-ik-jou daar. 

2: Zomers feest? Check!
Beats en beachvolleybal zijn de ideale mix voor een zomerse cocktail. Bij de wedstrijden wordt de sfeer verhoogd door een gaaf entertainmentprogramma, waarbij een deejay het voortouw neemt. Dat geplande feestje met vrienden hoef je dus niet thuis te organiseren, maar kan prima hier.

3: Beachvolleybal in de binnenstad
Het word je ook nog eens wat makkelijker gemaakt wanneer je niet direct aan de kust woont. Het EK wordt namelijk niet alleen in Den Haag (Scheveningen) gespeeld, maar ook in Apeldoorn en Arnhem. Daar duurt het EK tot en met vrijdag 16 augustus en zaterdag 17 augustus. 

4: Volleybalsteden bij uitstek
Arnhem en Apeldoorn? Yep, daar zijn ze bepaald niet onbekend met beachvolleybal, denk even aan het EK van 2018 bijvoorbeeld. In beide steden wordt een fraai stadion opgebouwd in het centrum met leuke side-events er omheen. Een beetje beachvolleybalfan weet natuurlijk dat je hier prima een beachparty kunt organiseren. Dat kan echt zonder de zee op de achtergrond.

Foto apeldoorn

5: Olympiërs in actie
Het EK is een unieke kans op de sterren van de Olympische Spelen in actie te zien. We kunnen natuurlijk niet voorspellen hoe het podium er straks in Parijs uitziet, maar dat we sterke Europese ijzers in het vuur hebben, staat vast.

6: Garantie op succes?
Drie keer eerder vond het EK in Nederland plaats en bij alle edities viel er wat te juichen voor Nederland. Zilver in 2006, en goud in 2012 en 2018. Bij die laatste twee edities gebeurde dat bij de vrouwen. Sanne Keizer stond twee keer op het hoogste podium. De eerste keer met Marleen van Iersel, in 2018 met Madelein Meppelink. Kortom, met de steun van de fans stijgen de teams van Beachvolleybal Team Nederland naar grote hoogte. 

7: Héél veel Nederlandse duo's
Maar liefst tien Nederlandse teams doen mee aan het EK: van kanshebbers op de titel tot jong talent dat kan verrassen. Ze verdienen natuurlijk allemaal onze steun.

8: Finalweekend op het strand
In het weekeinde van 17 en 18 augustus vindt de climax plaats in Scheveningen in het Beachstadion. Hoe mooi is het wanneer we daar met vol oranje stadion onze beachhelden naar een mooi succes kunnen toejuichen? Bestel dus nu je tickets!

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn