Eredivisieclub Orion gaat verder onder de naam Orion Stars. Tijdens een persconferentie kondigde de Doetinchemse club niet alleen de nieuwe naam aan, maar ook diverse interne veranderingen.

Hoewel Active Living uit de naam verdwijnt, blijft het bedrijf wel de hoofdsponsor van de club.  De rebranding van Orion Stars gaat verder dan alleen een nieuwe naam; het betekent ook een strategische en visuele vernieuwing, evenals een versterking van de clubstructuur. Aandeelhouders die de club een warm hart toedragen investeren in een club die groeiende is en stappen maakt op gebied van professionaliteit. Ze krijgen de kans om de club hierin te ondersteunen en mee te beslissen. Met deze herstructurering wil Orion Stars meer financiële zekerheid creëren en nieuwe expertises aantrekken om de professionaliteit binnen de club te verhogen. Ook de fans staan centraal in deze plannen. Door middel van innovatieve initiatieven wil de club hun beleving verrijken en de band met Orion Stars versterken.

Champions League en BeNe Conference
Als Orion Stars hopen de Doetinchemmers dit seizoen hun debuut te maken in de Champions League. Om dit te bereiken, moeten ze de voorrondes zien te overleven. De loting hiervoor vindt plaats op dinsdag 16 juli. Daarnaast is er komend seizoen voor het eerst de BeNe Conference. Na de reguliere competities zullen vanaf februari 2025 de beste vier Nederlandse ploegen en de beste vier clubs uit België het tegen elkaar opnemen.

Selectie compleet
Met de komst van Maksim Shkredau is de selectie van Orion Stars voor het nieuwe seizoen compleet. De 2,07 meter lange Wit-Rus komt over van het Chinese Beijing BAIC Motor en zal samen met de Amerikaan Owen Chun de diagonaalpositie invullen. Passer-loper Cas Abraham en de Zweedse libero Edvin Svärd zijn afkomstig van Draisma Dynamo, terwijl middenspeler Mathijs Apine en spelverdeler Kees Merx de overstap maken van Vocasa. Daarnaast hebben Edson Felicissimo, Tom Koops en Luuk Hoge Bavel (passer-lopers), Jannes van der Ham en Beau Wortelboer (middens), en Luboš Bartůněk (spelverdeler) hun contract bij Orion verlengd. De staf blijft ongewijzigd.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn