Steven van de Velde en Matthew Immers zijn in de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Wenen uitgeschakeld door de Chileense neven Grimalt. Stefan Boermans en Yorick de Groot plaatsen zich vanochtend voor de kwartfinale, maar moesten zich vanwege een blessure helaas terugtrekken.

Steven van de Velde en Matthew Immers hadden zich als poulewinnaars direct geplaatst voor de kwartfinale, waarin ze tegenover Marco en Esteban Grimalt stonden. De Chileense neven hadden de controle in de openingsset. Dankzij twee opeenvolgende blokkeringspunten van Marco verwierven ze vier setpunten. Het tweede setpoint werd via een side-out benut: 21-17.

In de tweede set ging Chili na een killblock van Marco met een 12-9 voorsprong de technische time-out in. Van de Velde en Immers brachten het verschil terug naar één punt (15-14), waarna de Chilenen een time-out namen. Een servicefout van Immers en een blok van Chili herstelden de voorsprong. Marco voegde er nog een blok aan toe en net als in de eerste set kregen de Grimalt-neven vier kansen om het af te maken. Een uitgeslagen bal van Immers bezorgde hen de 21-17 overwinning.

Blessure maakt einde aan toernooi Boermans/De Groot
Stefan Boermans en Yorick de Groot knokten zich vanochtend via de tussenronde naar de kwartfinale. In drie sets (21-19, 13-21, 13-15) versloegen ze het Duitse koppel Lukas Pfretzschner/Sven Winter. Om 15.30 uur zouden de Nederlanders in de kwartfinale aantreden tegen Michal Bryl en Bartosz Łosiak, maar vanwege een blessure moesten ze zich terugtrekken uit het toernooi. De overwinning gaat daardoor automatisch naar het Poolse koppel, dat in de finale Chili treft.

Uitslagen
Grimalt, M./Grimalt, E. - Van de Velde/Immers 2-0 (21-17, 21-17)
Bryl/Łosiak - Boermans/De Groot 2-0

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn