Katja Stam en de Duitse Laura Ludwig hebben in Utrecht de titel gepakt in de speciale editie van Queen of the Court: ‘The Ultimate Mashup’. Het zilver ging naar Raïsa Schoon en haar Spaanse teamgenoot Daniela Álvarez, terwijl het brons werd opgeëist door het Frans-Finse duo Lézana Placette/Taru Lahti-Liukkonen.

De halve finales van Queen of the Court zorgden zaterdag voor Nederlands succes, met zowel Raïsa Schoon als Katja Stam die samen met hun internationale partners een plek in de finale wisten te veroveren. Schoon, die dit toernooi samenspeelt met de Spaanse Daniela Álvarez, was als eerste verzekerd van een plek in de finale. Later op de avond zorgden Stam en haar Duitse partner Laura Ludwig voor extra vreugde in Utrecht door het tweede ticket te bemachtigen.

Vandaag werden de laatste drie finaleplekken vergeven. Het Frans-Finse koppel Lézana Placette/Taru Lahti-Liukkonen, het Tsjechisch-Finse duo Marií-Sárou Štochlová/Niina Ahtiainen en Emi van Driel met haar Noorse partner Emilie Olimstad bemachtigden elk een finaleticket door een ronde te winnen. Daarmee was het deelnemersveld voor de finale compleet.

Finale vol wendingen
Emi van Driel en haar Noorse partner Emilie Olimstad hadden als laatste duo een plek in de finale bemachtigd, maar moesten in die eindstrijd als eerste het veld verlaten. Met slechts twee punten, één minder dan Stam en haar Duitse partner Laura Ludwig, zat hun finale er op. In de tweede ronde nam het publiek in Utrecht afscheid van Štochlová en Ahtiainen, die eerder nog de meeste punten hadden gescoord in de openingsronde.

Na het vertrek van Van Driel/Olimstad en Štochlová/Ahtiainen waren de drie medaillewinnaars bekend, maar de rangorde op het podium werd pas in de slotfase van de finale duidelijk. Schoon en Álvarez waren na 4,5 minuut de enigen met punten op het bord: vijf in totaal. Kort daarna wisten Placette en Lahti-Liukkonen hun eerste punten te pakken. Pas na acht minuten konden Stam en Ludwig eindelijk hun eerste punt noteren, maar eenmaal aan de queen's side kwamen ze op stoom. Ze scoorden zeven punten achter elkaar en kwamen daarmee op gelijke hoogte met Schoon en Álvarez.

Hoewel het Nederlands-Spaanse duo nog even de leiding heroverde, wisten Stam en Ludwig met opnieuw een indrukwekkende puntenreeks in de slotfase de overwinning veilig te stellen. Met 13 punten pakten zij de titel. Schoon en Álvarez werden tweede met negen punten en Placette/Lahti-Liukkonen eindigde met zes punten op de derde plek.

Finale King of the Court
In de avondsessie worden de Kings of the Court gekroond. Twee teams hebben al een plek in de finale veroverd: het Noors-Italiaanse koppel Anders Mol/Adrian Carambula wonnen gisteren de eerste halve finale, gevolgd door Mārtiņš Pļaviņš uit Letland en de Britse Issa Bialokoz, die dezelfde prestatie leverden in de tweede halve finale. Om 18.00 uur strijden vijf teams om de laatste drie finaletickets, met vier Nederlanders in actie. De finale start om 20.00 uur. 

Livestream
Ben je niet in Utrecht aanwezig? De wedstrijden zijn ook live te volgen via de livestream op NOS.nl!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn