Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Hypo Tirol, staat Orion Stars voor een beslissende return in Doetinchem. Het team uit Doetinchem verloor de uitwedstrijd in Innsbruck met 3-0, maar heeft al eerder laten zien dat ze onder druk kunnen presteren. Om door te gaan naar de poulefase van de CEV Champions League, moet Orion niet alleen de return winnen met 3-0 of 3-1, maar ook de Golden Set.

Lastige uitwedstrijd in Innsbruck 
De eerste wedstrijd verliep moeizaam voor de mannen van coach Dirk Sparidans. Hypo Tirol, dat dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloren heeft, begon sterk en hield Orion Stars de hele wedstrijd onder druk. Ondanks een aantal sterke momenten van Orion Stars, trok de Oostenrijkse ploeg in de beslissende momenten steeds aan het langste eind. Met setstanden van 25-22, 25-22 en 25-16 ging de overwinning overtuigend naar Hypo Tirol.

De return in Doetinchem
Hoewel de eerste wedstrijd niet in het voordeel van Orion Stars eindigde, is het team nog niet kansloos. In eerdere rondes van de CEV Champions League lieten de mannen uit Doetinchem al zien dat ze zich na een nederlaag kunnen herpakken. In de eerste voorronde tegen Selver x TalTech verloren ze eveneens met 3-0, maar wonnen ze vervolgens thuis met 3-1. De daaropvolgende Golden Set werd ook gewonnen en daarmee verzilverden ze een plek in de volgende ronde. Het Oostenrijkse team is in het voordeel om de volgende ronde te bereiken, maar Orion kan met het thuispubliek achter zich zorgen voor een ommekeer. Hypo Tirol is een ervaren ploeg, maar heeft ook eerder in Europese toernooien een uitwedstrijd verloren nadat ze de thuiswedstrijd hadden gewonnen, zoals vorig jaar tegen Fenerbahçe Parolapara. 

Weet Orion Stars geschiedenis te schrijven en een plek in de poulefase van de CEV Champions League te bemachtigen? Je kunt deze wedstrijd live bijwonen in Doetinchem. Je kunt je tickets kopen via onderstaande button!

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn