Met de nieuwe olympische cyclus voor de deur, worden er een aantal wijzigingen doorgevoerd in het begeleidingsteam van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Deze aanpassingen zijn gericht op het optimaliseren van de programma’s van onze beachvolleybalteams richting de Olympische Spelen van Los Angeles.

Van der Kuip hoofdcoach BTN
Vanaf 1 oktober zal Michiel van der Kuip de rol van hoofdcoach binnen BTN op zich nemen. In deze nieuwe functie is Van der Kuip verantwoordelijk voor het aansturen en evalueren van de coaches binnen de BTN-topsportprogramma’s, voor zowel de mannen- als de vrouwenlijn. Zo zal hij onder meer betrokken zijn bij het opstellen van de topsportprogramma’s en het formuleren van ambities en doelstellingen. Daarnaast blijft Van der Kuip actief als een van de bondscoaches binnen de mannenlijn en is hij nauw betrokken bij het samenstellen van het nieuwe begeleidingsteam. 

Vacature bondscoach dameslijn
In de komende periode zal aan dit begeleidingsteam verder vorm worden gegeven. Uit de evaluatiegesprekken na de Olympische Spelen van Parijs is naar voren gekomen dat Frank van den Outenaar niet de verantwoordelijke bondscoach zal blijven in het damesprogramma. Dit betekent dat Van den Outenaar niet langer de rol van hoofdcoach van het team Stam/Schoon zal vervullen. Mede daarom zal er een vacature opgesteld worden om een nieuwe bondscoach toe te voegen aan het damesprogramma van BTN. Deze vacature zal op zeer korte termijn worden opengesteld. De nieuwe bondscoach zal mede verantwoordelijk zijn voor de inhoudelijke invulling van het traject richting de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028.

Toekomst Van den Outenaar 
Van den Outenaar nam afgelopen januari de functie van hoofdcoach van het duo Katja Stam/ Raïsa Schoon over van Marko Klok. Onder zijn leiding hebben Stam en Schoon afgelopen jaar mooie resultaten behaald, waaronder een zilveren medaille in Tepic (Mexico) en een bronzen medaille in Espinho (Portugal) tijdens Elite16-toernooien. Daarnaast was Van den Outenaar hoofdcoach van Stam/Schoon tijdens de Spelen van Parijs. Momenteel lopen er gesprekken om te verkennen welke rol Van den Outenaar kan vervullen binnen het nieuw te formeren begeleidingsteam van BTN.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn