Deze week begonnen drie Nederlandse teams hun Europese avontuur in de CEV Challenge Cup. Numidia VC Limax, Apollo 8 en Friso Sneek namen het op tegen tegenstanders uit IJsland, Finland en de Faroër Eilanden.

Numidia VC Limax - Hamar Hveragerði
Numidia VC Limax speelde dinsdag tegen het IJslandse Hamar Hveragerði, de regerend bekerwinnaar van IJsland, in hun thuisduel in Maaseik. De ploeg uit Limburg kwam al snel in de eerste set op voorsprong en wist deze vast te houden tot het einde: 25-20. In de tweede set was het verschil nog groter. VC Limax domineerde in de aanval en Hamar had weinig in te brengen. Deze set werd overtuigend gewonnen met 25-10. In de derde set maakte Numidia VC Limax het zichzelf nog lastig, ondanks een goede start. Bij een voorsprong van 10-7 kwam Hamar langszij en nam een voorsprong van 11-14. Punt voor punt knokte VC Limax zich echter terug en trok de stand gelijk op 18-18. De Limburgers herpakten de voorsprong en wonnen ook de derde set met 25-22, waarmee ze de wedstrijd met 3-0 naar zich toetrokken.

Pölkky Kuusamo – Apollo 8
In het koude Finland begon Apollo 8 om 17:30 uur aan hun wedstrijd tegen Pölkky Kuusamo, de Finse kampioen. In de eerste set pakte de Supercup-winnaar uit Borne al snel een voorsprong en kwam richting het einde van de set op een 11-18 voorsprong. Toch werd het nog spannend toen Pölkky terugkwam tot 22-24, maar Apollo 8 wist het derde setpoint te benutten en won de set met 22-25. In de tweede set keek Apollo 8 aanvankelijk tegen een flinke achterstand aan, met een achterstand van 13-6. De Bornse ploeg vocht zich echter knap terug en trok de stand gelijk op 18-18. Uiteindelijk pakten ze ook de tweede set met 23-25. In de derde set liep Apollo 8 lange tijd achter de feiten aan, maar op 22-22 kwamen ze voor het eerst op gelijke hoogte. Na een spannende slotfase wisten ze ook deze set met 25-27 binnen te slepen en wonnen daarmee de wedstrijd met 0-3.

Friso Sneek - Fleyr Tórshavn
Friso Sneek speelde woensdag tegen Fleyr van de Faroër Eilanden in de CEV Challenge Cup. Ze namen het op tegen de nummer twee van de competitie op de Faroër Eilanden. Friso Sneek, de regerend landskampioen van Nederland, had nog niet gespeeld in de reguliere competitie, maar startte sterk in Europa. In de eerste set hadden de dames van Fleyr weinig in te brengen. Met een verschil van 16 punten werd de eerste set gewonnen: 25-9. De tweede set was in de beginfase meer in balans, maar Sneek nam halverwege de set de voorsprong. Tegen het einde werd het verschil groter en Sneek won de tweede set met 25-17. In de derde set lieten de Friezinnen opnieuw zien de betere ploeg te zijn en namen ze snel afstand van Fleyr. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Sneek won de derde set met 25-17. Na een uur en acht minuten klonk het laatste fluitsignaal in de Sneker Sporthal.

Volgende week vinden de returnwedstrijden plaats. Apollo 8 speelt dan thuis, terwijl Numidia VC Limax en Friso Sneek hun uitwedstrijden gaan spelen. Djopzz Zwolle komt volgende week ook in actie in de CEV Challenge Cup en speelt zowel hun uit- als thuiswedstrijd in Zwolle.