Esmee Witjes/Marit Eekhof en Tom Sonneville/Bram van der Wel zijn uitgeschakeld op het EK Beachvolleybal voor spelers onder 18 jaar. Beide Nederlandse teams bereikten de kwartfinales, maar moesten daarin hun meerdere erkennen in tegenstanders uit Italië en Letland.

Italië maakt einde aan zegereeks Witjes/Eekhof
Esmee Witjes en Marit Eekhof plaatsten zich direct voor de achtste finale nadat zij als poulewinnaar uit de bus kwamen. Daarin kenden zij weinig problemen met het Engelse duo Jagielska/Quinn. Met overtuigende setstanden van 21-14 en 21-7 verzekerde het Nederlandse koppel zich van een plek in de kwartfinale. In de strijd om de halve finale troffen Witjes en Eekhof het Italiaanse duo Novello/Moretti, dat net als het Nederlandse team zowel hun poule als de achtste finale overtuigend had gewonnenDe Italianen bezorgden Witjes en Eekhof hun eerste nederlaag van het toernooi. Met setstanden van 13-21 en 9-21 verzekerde het Italiaanse duo zich van een plek in de halve finale.

Uitslagen
Witjes/Eekhof - Jagielska /Quinn 2-0 (21-14, 21-7)
Witjes/Eekhof - Novello/Moretti 0-2 (13-21, 9-21)

Sonneville en Van der Wel grijpen naast halve finale na drieset nederlaag
Tom Sonneville en Bram van der Wel boekten in de round of 24 een overtuigende overwinning op het Israëlische duo Hameiri/Goldshmid Fisher, met setstanden van 14-21 en 15-21. In de achtste finales versloegen ze het Litouwse koppel Poplavskij/Sinkevicius met nagenoeg dezelfde cijfers, maar dan in omgekeerde volgorde. In de kwartfinale stonden ze vervolgens tegenover Andrejevs R./Dūdens uit Letland. Na een verloren eerste set (17-21) wisten Sonneville en Van der Wel de tweede set met dezelfde score te winnen. In de beslissende derde set was het echter het Letse team dat de overhand had en met 8-15 hun plek bij de laatste vier veiligstelde.

Uitslagen
Hameiri/Goldshmid Fisher - Sonneville/Van der Wel 0-2 (14-21, 15-21)
Poplavskij/Sinkevicius - Sonneville/Van der Wel 0-2 (15-21, 14-21)
Sonneville/Van der Wel - Andrejevs R./Dūdens 1-2 (17-21, 21-17, 8-15)

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn