Na een succesvolle zomer zijn de speelsters van de TeamNL Volleybaldames weer uitgevlogen. Tijdens de VNL en Olympische Spelen hebben zij zich in de kijker weten te spelen van mooie clubs. In dit artikel lees je waar jouw favoriete speelster van de TeamNL Volleybaldames dit seizoen actief is.

Deutschland über alles
In de Duitse Bundesliga komen we de meeste landgenoten tegen. SSC Palmberg Schwerin – de club van bondscoach Felix Koslowski –  is koploper waar het gaat om het aantal Nederlandse speelsters. Fleur Savelkoel, Elles Dambrink en Nova Marring stonden afgelopen seizoen ook al onder contract bij Schwerin. Dit seizoen krijgen zij gezelschap van Britte Stuut. De middenaanvalster stapt over van Rote Raben Vilsbiburg.

Susan Schut verlaat Schwerin juist om te gaan spelen voor Ladies in Black Aachen. Bij die club treft ze Nicole van de Vosse, die afgelopen seizoen al deel uitmaakte van de selectie van Ladies in Black en Hyke Lyklema die overkomt van Genève Volley in Zwitserland. Bij die club – Genève Volley dus – stond libero Florien Reesink vorig seizoen ook onder contract. Aankomend seizoen gaat zij spelen bij regerend landskampioen Stuttgart. Daar treft ze Oranje-revelatie Jolien Knollema.

Net over de grens in Münster beginnen Marije ten Brinke en Pippa Molenaar aan hun eerste buitenlandse avontuur. Het tweetal was de afgelopen seizoen actief bij Apollo 8 in Borne.

Italië blijft populair
In het volleybalgekke Italië blijft Nika Daalderop zitten waar ze zit. Dat geldt niet voor Anne Buijs. De passer/loper die aangaf niet meer voor de TeamNL Volleybaldames uit te komen maakt een binnenlandse transfer, van Novara naar Chieri’76. Naar die club vertrekt ook spelverdeler Sarah van Aalen. Zij verlaat het Turkse Vakifbank. Indy Baijens verruilt het Schwerin voor Scandicci.

Reis door Europa
Naast Duitsland en Italië zijn veel TeamNL Volleybaldames actief in de diverse Europese competities. Britt Bongaerts en Eline Timmerman maken samen de overstap van Stuttgart naar het Turkse Galatasaray. Iris Vos blijft spelen voor Asterix Beveren bij onze Zuiderburen. Romy Brokking verlaat België en zal aankomend seizoen uitkomen voor Pays d'Aix Venelles in Frankrijk. Marrit Jasper verlaat Frankrijk juist om te gaan spelen bij KS DevelopRes Rzeszów in Polen. Haar zusje Hester in aankomend seizoen te bewonderen in Griekenland waar ze gaat spelen voor PAOK.

Verre oorden
Er zijn ook speelsters die het wat verder zoeken. Zo zijn Juliët Lohuis (Toray Arrows Shiga) en Iris Scholten (Kurobe Aqua Fairies Toyama) aankomend seizoen actief in Japan. Celeste Plak - die ook een verleden heeft in Japan - strijkt neer in Brazilië waar ze zal gaan spelen  voor MTC Volei. Laura Dijkema gaat haar Amerikaanse droom vervullen bij Omaha Volleyball in de nieuwe 'LOVB'.

De ‘Drie van Dynamo’
Tot slot zijn ook nog een drietal speelsters actief in Nederland. Kirsten Knip zal ook aankomend seizoen uitkomen voor Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Daar verwelkomt ze Sanne Konijnenberg en Jet Kok die beiden overkomen van Djopzz VC Zwolle.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn