Gisteren en vandaag streden verschillende Nederlandse teams voor een plek in de volgende ronde van de CEV Challenge Cup. Voor Djopzz Zwolle blijft het nog spannend; zij spelen morgen de return.

Fleyr Tórshavn – Friso Sneek
Nadat de thuiswedstrijd vorige week eenvoudig werd gewonnen, reisden de dames uit Sneek deze week af naar het hoge noorden. Gisteren speelde Sneek de returnwedstrijd in de eerste ronde van de CEV Challenge Cup. De eerste set begon gelijk opgaand voor beide teams, maar al snel pakte Sneek een voorsprong. Van een 11-12 voorsprong bouwden ze uit naar 11-19. Friso Sneek wist het daarna eenvoudig af te maken en won de eerste set met ruime cijfers: 15-25. In de tweede set bood het team van de Faroër Eilanden wat meer weerstand, maar ook in deze set had Friso Sneek geen moment moeite. De dames uit Sneek stonden de gehele set ruim voor en wonnen deze met 19-25. De derde en laatste set werd opnieuw met ruime cijfers afgesloten in het voordeel van Friso Sneek: 16-25. Sneek is door naar de volgende ronde van de CEV Challenge Cup. Ze spelen hun volgende wedstrijd in Griekenland tegen ASP Thetis uit Athene op 14 november.

Djopzz Zwolle – Kaunas VDU
Vanmiddag speelde Djopzz Zwolle haar eerste wedstrijd in het Europese avontuur. Ze spelen deze week twee wedstrijden tegen Kaunas VDU uit Litouwen, beide in Zwolle. De eerste wedstrijd verliep zeer voorspoedig. In de eerste set ging het gelijk op tussen beide teams, maar door een goede slotfase kon Zwolle de set gemakkelijk naar zich toetrekken. De eerste set werd gewonnen met 25-18. Djopzz Zwolle kwam in de tweede set zeer goed uit de startblokken. Met tussenstanden als 13-3, 18-4 en 21-5 liet Zwolle zien dat ze een maatje te groot zijn voor de Litouwse ploeg. De tweede set werd eenvoudig gewonnen met 25-10. De derde set begon anders, want hierin was het Kaunas VDU dat in de beginfase op een voorsprong van vier punten kwam. Aan het einde van de set kwam Djopzz Zwolle punt voor punt dichterbij, en bij 19-18 kwam het team voor het eerst op voorsprong. Deze voorsprong hielden ze vast, en ook de derde set werd gewonnen: 25-20.

Apollo 8 - Pölkky Kuusamo
Vanavond was het de beurt aan Apollo 8 om thuis de volgende ronde in de CEV Challenge Cup veilig te stellen. Pölkky Kuusamo uit Finland werd in de uitwedstrijd met 0-3 verslagen, maar makkelijk was het niet voor de dames uit Borne. In de thuiswedstrijd startte Apollo 8 de eerste set voortvarend. Ze kwamen snel op voorsprong en wisten deze vast te houden. De eerste set werd eenvoudig gewonnen met 25-18. In de tweede set werd het iets spannender, want Apollo keek halverwege tegen een lichte achterstand aan. Dit wisten ze echter snel goed te maken en kwamen op voorsprong: 16-10. Richting het einde van de set werd het nog spannend, maar Apollo trok aan het langste eind en won de set met 25-22. De laatste set ging aan het begin gelijk op, maar al snel liep Apollo weg bij Pölkky Kuusamo. Ondanks een mindere fase aan het einde, was de voorsprong ruim genoeg om de set en de wedstrijd binnen te halen. De derde set werd gewonnen met 25-20. Apollo 8 is, net als Friso Sneek, door naar de volgende ronde! Ze spelen tegen Levski uit Bulgarije.

Hamar Hveragerði - Numidia VC Limax
In de uitwedstrijd tegen Hamar moest Numidia VC Limax twee sets winnen om door te gaan naar de volgende ronde van de CEV Challenge Cup. In de eerste set kwam Limax al snel op voorsprong. Het werd spannend in de slotfase bij een stand van 22-22, maar uiteindelijk wist Numidia VC Limax de set met 22-25 naar zich toe te trekken. In de tweede set draaide Hamar in de beginfase de rollen om en kwam snel op voorsprong. Numidia VC Limax kwam halverwege de set langszij en liet vervolgens een sterke slotfase zien. De tweede set werd gewonnen met 20-25, waarmee Limax hun plek in de volgende ronde veiligstelde. De derde set verliep iets minder voorspoedig. Waar Limax in de voorgaande sets een sterke slotfase had, moesten ze in deze set hun meerdere erkennen in Hamar Hveragerði. De derde set werd verloren met 25-23. In de vierde set werd het wederom spannend. De stand bleef gedurende de set dicht bij elkaar, maar vanaf 19-20 pakte het team uit Limburg de leiding in de slotfase. Ze wisten deze vast te houden en wonnen de laatste set met 23-25. In de volgende ronde speelt Numidia VC Limax tegen Dinamo București uit Roemenië. De eerste wedstrijd vindt plaats op 20 november in Roemenië.

Uitslagen: 
Fleyr Torshavn – Friso Sneek: 0-3 (15-25, 19-25, 16-25)
Djopzz Zwolle – Kaunas VDU: 3-0 (25-18, 25-10, 25-20)
Apollo 8 - Pölkky Kuusamo: 3-0 (25-28, 25-22, 25-20)
Hamar Hveragerði - Numidia VC Limax: 1-3 (22-25, 20-25, 25-23, 23-25)

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn