Tobias Marseille speelt, sinds het verlies van zijn been in 2017, met veel passie bij de TeamNL Zitvolleybalmannen. Samen met zijn teamgenoten heeft hij als doel de Paralympische Spelen in Los Angeles, droom jij daar ook van? Dat avontuur kan zomaar beginnen met de Paralympische Talentdag. Geef je op voor de eerstvolgende editie op zondag 20 oktober!

“De volleybal community zie ik nu als familie” 
Tobias Marseille verloor in 2017 zijn been en kwam daarna in aanraking met zitvolleybal. Hij werd met open armen ontvangen door de volleybal community: ‘Zitvolleybal heeft mij geholpen doordat ik zonder prothese de sport kan beoefenen. Dat betekent dat ik weer volledig moet vertrouwen op mijn lichaam. Het volleybal geeft mij de vrijheid om alles te doen wat ik wil.’

Kijk hier de volledige video van Tobias:

Meld je aan voor de Paralympische Talentdag
Wie weet ontdek jij – net als Tobias – jouw talent voor zitvolleybal en is de Paralympische Talentdag een opstapje naar jouw debuut in het Nederlandse Zitvolleybalteam.

Op zondag 20 oktober 2024 organiseert NOC*NSF in samenwerking met sportbonden de vijftiende editie op Nationaal Sportcentrrum Papendal. Deze dag biedt een unieke gelegenheid om te ontdekken of jij het talent bezit om de top te bereiken. Op de Paralympische Talentdag wordt onder meer gezocht naar nieuw zitvolleybaltalent.

Hoe ziet de Paralympische Talentdag eruit?
De Talentdag begint met een gezamenlijke opening met welkomstwoorden en een introductie. Daarna volgt iedere deelnemer een persoonlijk dagprogramma met vier rondes. Elke ronde bestaat uit sportieve clinics en/of interactieve presentaties. Denk bij sportieve clinics aan sporten als rolstoelbasketbal, wielrennen of tafeltennis. Bij interactieve presentaties moet je denken aan zwemmen of snowboarden (er is geen zwembad op Papendal en ook geen sneeuwhelling).

Persoonlijk dagprogramma
Het persoonlijk dagprogramma wordt vooraf voor jou samengesteld door een aantal experts. Er wordt hierbij gekeken naar o.a. jouw leeftijd, sportachtergrond, type handicap/classificatie en eigen interesses/voorkeuren. Er zijn op de Paralympische Talentdag meerdere experts aanwezig die jou zo goed mogelijk gaan helpen om de rondes uit te voeren en jou van advies te voorzien. Dit zijn de medewerkers van TeamNL, coaches, wetenschappers en classifiers.

Lees hier mee over het programma van de Paralympische Talentdag.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn