De Europese volleybalbond CEV heeft de deelnemende teams aangekondigd voor het EK Beachvolleybal, dat van 13 tot en met 18 augustus in Nederland plaatsvindt. David Åhman/Jonatan Hellvig uit Zweden en de Zwitserse Nina Brunner/Tanja Hüberli komen hun titel verdedigen. Daarnaast zullen tien Nederlandse teams meedingen naar de Europese titel.

Deelnemersveld mannen
In Nederland verdedigen de huidige nummers 1 van de wereldranglijst, David Åhman en Jonatan Hellvig, uit Zweden hun Europese titel. Andere topfavorieten zijn de als tweede geplaatste Olympische kampioenen en viervoudige EK-winnaars Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen. De top-3 wordt gecompleteerd door de Duitse Nils Ehlers en Clemens Wickler. 

Nederland doet een gooi naar de titel met zes herenteams. Matthew Immers en Steven van de Velde, evenals Stefan Boermans en Yorick de Groot, komen rechtstreeks van de Olympische Spelen. Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn van de partij, samen met Leon Luini en Christiaan Varenhorst. Mees Sengers en Dirk Boehlé wonnen dankzij goede prestaties op de Eredivisie Beach een ticket voor het EK, Ruben Penninga en Thijmen Heemskerk ontvingen een wildcard.

Bekijk hieronder de deelnemerslijst!

Deelnemerslijst EK Beach 24 heren

Deelnemersveld vrouwen
Ook bij de vrouwen zijn de titelverdedigers van de partij. Het Zwitserse koppel Tanja Hüberli en Nina Brunner, dat niet alleen in 2023 maar ook in 2021 de Europese titel pakte, gaat in Nederland op jacht naar hun derde Europese goud. Nederlands succeskoppel Katja Stam en Raïsa Schoon zijn als tweede geplaatst, gevolgd door Anastasija Kravčenoka en Tina Graudina, de winnaars van 2022. De Duitse Laura Ludwig zal proberen haar elfde medaille op een EK te winnen. De olympisch kampioene won vier keer gouden, twee keer zilver en vier keer brons en stond vorig jaar met Louisa Ludwig op het podium, waar het duo als derde eindigde.

Naast Stam/Schoon wordt Nederland vertegenwoordigd door Brecht Piersma/Wies Bekhuis en Kirsten Bröring/Emi van Driel, die recentelijk indruk maakten door de CEV Nations Cup op hun naam te schrijven. De wildcard ging naar Mila Konink en Desy Poiesz.

Bekijk hieronder de deelnemerslijst!

Deelnemerslijst EK Beach 24 dames

Speelschema & tickets
Het exacte speelschema wordt op een later tijdstip bekendgemaakt, maar in de ticketshop kan je wel alvast zien waar en wanneer er Nederlandse duo’s in actie komen. Katja Stam en Raïsa Schoon spelen op dinsdagavond 13 augustus de openingswedstrijd van het EK Beachvolleybal 2024. Decor is het marktplein in Apeldoorn. Het meest Nederlandse koppel zal ook de overige poulewedstrijden in Apeldoorn spelen.

Loting
Op vrijdag 28 juni vindt de loting voor het EK Beachvolleybal 2024 plaats in het gemeentehuis van Apeldoorn. Hierbij worden de poules bepaald voor de 64 deelnemende teams. Tijdens het evenement, gepresenteerd door olympisch kampioen en toernooidirecteur Bas van de Goor, wordt bekend waar en tegen wie de teams zullen spelen.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn