Op zaterdag 21 september is het zover: de start van de BetCity Eredivisie. Alle acht herenteams komen dit weekend in actie. De Eredivisie Dames gaat over twee weken van start, maar eerst wordt volgende week zondag gespeeld om de Supercup.

Simplex SSS – Numidia VC Limax
Simplex SSS komt in de eerste set fantastisch uit de startblokken. Numidia VC Limax krijgt de lastige service van de Barnevelders niet onder controle. SSS blijft gedurende de set op ruime voorsprong, maar Limax weet aan het einde van de set dichterbij te kruipen. Simplex SSS houdt voldoende marge en sleept de eerste set binnen met 25-22.
In de tweede set gaat het lang gelijk op en is het verschil tussen de twee teams kleiner dan in de eerste set. Halverwege de set bouwen de Limburgers een voorsprong op en weten deze tot het einde vast te houden. De tweede set gaat naar VC Limax: 21-25.
In de derde set neemt SSS direct weer de leiding en houdt deze vast. Ze weten de voorsprong zelfs uit te breiden tot zeven punten. Simplex SSS is in de derde set een maatje te groot voor Numidia VC Limax en trekt de set gemakkelijk naar zich toe. De set wordt gewonnen met 25-16.
Net als in set twee gaat het lang gelijk op tussen de beide teams. Tot het einde van de set blijft het spannend en zijn er veel gelijke standen. Aan het einde van de set weet SSS overtuigend de leiding te nemen en sluit de set af met winst: 25-21.

Sliedrecht Sport – Draisma Dynamo
Dynamo komt al gauw op voorsprong in de eerste set. Sliedrecht heeft het moeilijk in deze set en kijkt tegen een 5-15 achterstand aan. Het gat wordt nog wat gedicht, maar Draisma Dynamo weet de eerste set eenvoudig naar zich toe te trekken met 19-25.
In de tweede set is het wederom Dynamo dat de leiding neemt. Het team van Redbad Strikwerda komt ook in de tweede set eenvoudig op voorsprong. Met ruime cijfers wordt de tweede set gewonnen: 15-25.
In de derde set start Draisma Dynamo wederom overtuigend en pakt snel een grote voorsprong op het team uit Sliedrecht. Halverwege de set kijkt Sliedrecht tegen een achterstand aan van maar liefst elf punten. Het team uit Apeldoorn weet de gigantische voorsprong vast te houden en wint met 10-25 ook overtuigend de derde en laatste set.

Uitslagen:
Simplex SSS – Numidia VC Limax: 3-1 (25-22, 21-25, 25-16, 25-21)
Sliedrecht Sport – Draisma Dynamo: 0-3 (19-25,15-25, 10-25)

Programma zondag:

DatumTijdWedstrijden en livestream
22 september15:00 uurNova Tech Lycurgus – Scherp in Packaging ZVH
22 september16:30 uurOrion Stars – Prima Donna Kaas Huizen

 

 

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn