Dag twee van het EK Beachvolleybal bracht opnieuw vele topduels naar Den Haag, Arnhem & Apeldoorn. De dames sloten hun poulefase af, waarbij alle Nederlandse teams zich wisten te plaatsen voor de knock-outfase. Tegelijkertijd begonnen de heren aan hun poulefase.

Den Haag
Na de prachtige winst van Emi van Driel en Kirsten Bröring op de openingsdag, volgde woensdagvanochtend een nipt verlies tegen Paulikiene/Raupelyte uit Litouwen. Ze sloten de poulefase vervolgens af met een overtuigende overwinning op Helland-Hansen/Olimstad uit Noorwegen, waardoor ze op een knappe tweede plek in de poule eindigde. Dat levert ze een plek in de round of 24 op.

In deze tussenronde zullen ze het morgen opnemen tegen Mila Konink en Desy Poiesz. Zij verloren vandaag van Dumbauskaite/Vasilauskaite uit Litouwen en het Tsjechische koppel Hermannova/Stochlova, maar dankzij hun overwinning van een dag eerder werden ze derde in de poule. Morgen gaan de twee Nederlandse koppels om 16.00 uur de strijd met elkaar aan op het strand van Scheveningen. Kom jij ze aanmoedigen?

Emi van Driel EK Beach 2024 Den Haag

Mees Sengers en Dirk Boehlé waren het eerste Nederlandse herenteam dat in Den Haag aantrad. Ze begonnen hun campagne tegen het ervaren Italiaanse duo Cottafava/Nicolai, die het betere van het spel hadden. De Italianen wonnen het duel in twee sets.

Vervolgens was het de beurt aan Matthew Immers en Steven van de Velde, die hun EK-campagne in eigen land  uitstekend begonnen. Tegen de Duitse Henning/Just werd de winst in twee sets veliggesteld.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hadden niet de start waar ze op hoopten. In het duel met de Tsjechische Sepka/Sedla was een derde set nodig om tot een beslissing te komen. Brouwer en Meeuwsen hadden twee setpunten, maar moesten de overwinning uiteindelijk toch aan de Tsjechen laten.

Uitslagen Den Haag
Paulikiene/Raupelyte - Bröring/Van Driel, E. 2-1 (21-15, 20-22, 15-12)
Dumbauskaite/Vasilauskaite - Konink/Poiesz 2-0 (21-15, 21-13)
Cottafava/Nicolai - Sengers/Boehlé 2-0 (21-14, 21-18)
Helland-Hansen/Olimstad - Bröring/Van Driel, E. 0-2 (14-21, 12-21)
Van de Velde/Immers - Henning/Just 2-0 (21-15, 21-17)
Brouwer/Meeuwsen - Sepka/Sedla 1-2 (26-24, 16-21, 14-16)
Hermannova/Stochlova - Konink/Poiesz 2-0 (21-19, 21-16)

Apeldoorn
Na de nederlaag van gisteravond, mochten Katja Stam en Raisa Schoon binnen 15 uur alweer aantreden voor hun tweede poulewedstrijd. Dankzij een sterke blokkering en goed verdedigend werk lukte dat uitstekend met een solide 2-0 overwinning tegen het Italiaanse duo Bianchin/Scampoli. 

Ruben Penninga en Thijmen Heemskerk namen het op tegen de zilveren medaillewinnaars van de Olympische Spelen: Ehlers/Wickler uit Duitsland. Die waren een maatje te groot voor de Nederlanders, die een goed duel speelden, maar op de beslissende momenten was het Duitsland dat toesloeg. Het werd 2-0.

Datzelfde resultaat stond later op de avond het scorebord bij het duel tussen Stefan Boermans/Yorick de Groot en Janiak/Brozyniak uit Polen, al was het dit keer in het voordeel van Nederland. Een perfecte start van het toernooi dus voor de kersverse olympiërs.

Uitslagen Apeldoorn
Stam/Schoon - Bianchin/Scampoli 2-0 (21-9, 21-18)
Ehlers/Wickler - Penninga/Heemskerk 2-0 (21-18, 21-18)
Boermans/de Groot - Janiak/Brozyniak 2-0 (21-17, 21-13)

Boermans De Groot EK Beach 2024 Apeldoorn

Arnhem
Brecht Piersma en Wies Bekhuis sloten de avondsessie in Arnhem gisteravond af en moesten vanochtend alweer aan de bak. Tegen de tweevoudig Europees kampioen Graudina/Samoiliova uit Letland konden ze opnieuw geen overwinning noteren. Daardoor was het erop of eronder in hun laatste duel tegen Placette/Richard uit Frankrijk, die eveneens hun twee eerste poulewedstrijden hadden verloren. Een plek in de knock-outfase stond op het spel voor beide koppels, die alles op alles zette in een uitverkocht stadion. Tot groot plezier van de oranjefans waren het Piersma en Bekhuis die na drie sets de overwinning en de plek in de round of 24 veiligstelden. Daar treffen ze morgen om 18.00 uur de Duitse Ludwig/Lippmann.

Na hun tweede poulewedstrijd in Apeldoorn reisden Katja Stam en Raïsa Schoon door naar Arnhem voor hun laatste duel tegen het Duitse duo Schneider/Kozuch. Het succes van eerder op de dag konden ze helaas niet herhalen. In een goed gevulde arena met zowel Nederlandse als Duitse fans, ging de overwinning in twee sets naar onze oosterburen. Stam en Schoon eindigden op een derde plek in de poule, genoeg voor een plek in de round of 24. Daar zullen ze het morgen opnemen tegen de Oostenrijkse Plesiutschnig/Schützenhöfer. Dit duel staat om 18.00 uur op het programma in Apeldoorn.

Leon Luini en Christiaan Varenhorst waren het eerste Nederlandse mannenkoppel dat hun opwachting maakte in Arnhem en trakteerde het publiek op een mooie overwinning. Ze speelden een uitstekende wedstrijden tegen Popov/Reznik uit Oekraïne, die ze in twee sets te baas waren.

Uitslagen Arnhem
Graudina/Samoiliova - Piersma B./Bekhuis 2-0 (25-23, 21-18)
Popov/Reznik - Luini/Varenhorst 0-2 (18-21, 11-21)
Stam/Schoon - Schneider/Kozuch 0-2 (16-21, 20-22)
Piersma B./Bekhuis - Placette/Richard 2-1 (22-24, 21-19, 15-12)

Programma donderdag
Op donderdag worden de laatste poulewedstrijden bij de heren gespeeld. Klik hier voor een volledig overzicht van alle poulewedstrijden. Daarnaast spelen de dames de ronde van 24. In onderstaand schema vind je de details van de wedstrijden.

Round of 24 - Vrouwen

Den Haag15.00uOrsi Toth, R./Bianchi (ITA)Schieder/Borger (GER)
Den Haag15.00uÁlvarez, M/Moreno (ESP)Ahtiainen/Lahti (FIN)
Den Haag16.00uBröring/Van Driel (NED)Konink/Poiesz (NED)
Den Haag16.00uDumbauskaite/Vasiliauskaite (LTU)Klinger D./Klinger R. (AUT)
Arnhem16.45uSliwka/Wachowicz (POL)Dunarova/Mokrá (CZE)
Apeldoorn17.00uSchneider/Kozuch (GER)Cools/Vd Vonder (BEL)
Arnhem18.00uLudwig/Lippmann (GER)Piersma/Bekhuis (NED)
Apeldoorn18.00uPlesiutschnig/Schützenhöfer (AUT)Stam/Schoon (NED)

Zien we jou donderdag in één van de stadions? Er zijn nog enkele tickets beschikbaar! Bestel ze via onderstaande button!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn