Vanavond speelde Orion Stars in een goed gevulde SaZa Topsporthal de beslissende returnwedstrijd tegen Hypo Tirol, in de strijd om een plek in de poulefase van de CEV Champions League. Het was erop of eronder voor de mannen uit Doetinchem, die de eerste wedstrijd in Innsbruck met 3-0 hadden verloren. Met het thuispubliek achter zich ging Orion Stars vol vertrouwen de strijd aan, wetende dat alleen een 3-0 of 3-1 overwinning, gevolgd door winst in de Golden Set, genoeg zou zijn om door te gaan.

Coach Dirk Sparidans koos deze keer niet voor zijn vaste basis, want Cas Abraham moest plaatsmaken voor Kevin Saar. De wedstrijd begon met Tom Koops en Kevin Saar op de passer/loperpositie, Jannes van der Ham en Mathijs Apine op het midden, Maksim Shkredau op de diagonaalpositie, Luboš Bartůněk op de spelverdeling en Edvin Svärd als libero. In de eerste set ging het even gelijk op tussen beide teams, maar het team uit Oostenrijk pakte al snel een voorsprong van drie punten. De eerste time-out werd aangevraagd door de coach van Orion Stars bij een 10-13 achterstand. Het team wist na de time-out niet aan te klampen bij Hypo Tirol, en het werd zelfs 11-16. Met een dubbele wissel probeerde Sparidans de dynamiek te veranderen, maar na één punt moesten Luuk Hoge Bavel en Kees Merkx weer plaatsmaken voor Bartůněk en Apine op een stand van 14-19. Orion Stars probeerde het gat te dichten, maar na een time-out van Hypo Tirol op 17-19 nam het Oostenrijkse team weer afstand en kwam op setpoint bij 18-24. Beau Wortelboer kwam het veld in om te serveren, maar ondanks twee goede services maakte Hypo Tirol het af en won de eerste set met 20-25.

Om door te kunnen in de Champions League moest Orion Stars de tweede set winnen. Dirk Sparidans wijzigde aanvankelijk niets aan de startopstelling, maar op een stand van 3-5 werd Beau Wortelboer ingebracht voor Jannes van der Ham. Na een ace van Maksim Shkredau kwamen de Doetinchemmers op 8-8, maar niet veel later had Hypo Tirol opnieuw een voorsprong te pakken. Het Oostenrijkse team verdedigde goed, waardoor Orion Stars moeite had om te scoren en het werd snel 12-17 voor de uitploeg. Bij 16-21 vroeg Sparidans zijn team naar de kant met een time-out. De dubbele wissel die na de time-out volgde, stond, net als in de eerste set, slechts één punt in het veld. Op 18-24 bereikte Hypo Tirol het setpoint in deze beslissende tweede set. Na een indrukwekkende omhaal en een ace van Tom Koops, maakte Maksim Shkredau een killblock en werd het nog 21-24. Het Champions League-avontuur eindigde helaas toch toen Hypo Tirol het volgende punt scoorde.

In de derde set kwam Orion Stars goed uit de startblokken en pakte een lichte voorsprong. De ploeg begon wederom met dezelfde opstelling. Het team uit Doetinchem hield de voorsprong vast totdat Hypo Tirol op 13-13 langszij kwam, waarna Sparidans zijn eerste time-out nam. Vanaf 16-18 was de stand gekanteld en snel daarna volgde de tweede time-out aan de kant van Orion Stars. Bij een 16-20 achterstand werd spelverdeler Luboš Bartůněk gewisseld voor Kees Merkx, wat het goede spel van Hypo Tirol even onderbrak. Toch pakte het Oostenrijkse team een riante voorsprong van 18-22. Door een aantal fouten van Hypo Tirol kwam Orion weer terug in de set en nam zelfs de voorsprong op 23-22. In de spannende slotfase kreeg Hypo Tirol het eerste set- en matchpoint op 23-24, dat niet werd verzilverd. Op 24-25 probeerden ze het opnieuw, en na een lange rally maakte Hypo Tirol het matchpoint af en won de wedstrijd met 0-3.

Orion Stars gaat helaas niet verder in de CEV Champions League, maar zal wel doorgaan in de CEV Volley Cup, het tweede Europese niveau. Draisma Dynamo speelt eveneens op dit niveau. Orion Stars gaat hun eerste wedstrijd in de CEV Volley Cup spelen tegen het Poolse team Asseco Resovia.