Een veelbelovende start voor de talenten van Beach Team Nederland op het EK Beachvolleybal U20. Noa Sonneville en Mila Konink sloten de groepsfase af als poulewinnaars en plaatsten zich daarmee direct voor de achtste finales. Tom Sonneville en Bram van der Wel eindigden als tweede in hun poule en zullen morgen aantreden in de round of 24.

Drie zeges sturen Sonneville en Konink rechtstreeks naar achtste finales
Noa Sonneville en Mila Konink begonnen hun poulefase gisteren met een overtuigende overwinning op het Poolse koppel Przybyszewska/Wolny. Het Nederlandse duo serveerde indrukwekkend, met maar liefst acht aces, waarvan zes door Konink. Binnen 30 minuten hadden ze de wedstrijd in hun voordeel beslist, met setstanden van 21-13 en 21-11.

Het Griekse koppel Alexoglou/Paschalaki liet zich minder makkelijk van het veld serveren en wist zelfs de eerste set te winnen. Sonneville en Konink herpakten zich echter in de tweede set en brachten de stand weer in evenwicht. De beslissende derde set werd een ware thriller, waarin extra punten nodig waren om een winnaar aan te wijzen. Met 17-15 trokken Sonneville en Konink uiteindelijk aan het langste eind.

Vandaag verzekerden de Nederlanders zich van de poulewinst door Mäenpää/Hirvonen uit Finland in twee sets (21-16 en 21-14) te verslaan. Met de poulewinst hebben Sonneville en Konink zich direct gekwalificeerd voor de achtste finales. Om 12.20 uur nemen ze het op tegen de winnaar van het duel tussen Ēbere/Konstantinova uit Letland en Jagielska /Quinn uit Engeland.

Uitslagen
Sonneville/Konink - Przybyszewska/Wolny 2-0 (21-13, 21-11)
Sonneville/Konink - Alexoglou/Paschalaki 2-1 (18-21, 21-12, 17-15)
Sonneville/Konink - Mäenpää/Hirvonen 2-0 (21-16, 21-14)

Sonneville en Van der Wel
Tom Sonneville en Bram van der Wel begonnen de poulefase met een wedstrijd tegen een oude bekende: Tari/Veress. Vorig jaar verloren de Nederlanders nog van dit Hongaarse duo in de strijd om het brons op het EK U18. Dit keer waren Sonneville en Van der Wel echter duidelijk de sterkere partij. Met veel service- en aanvalsdruk behaalden ze een overtuigende overwinning met setstanden van 21-16 en 21-13.

In hun tweede wedstrijd namen ze het op tegen Beta/Besarab uit Polen. Hoewel de Nederlandse talenten de eerste set wonnen, konden ze geen tweede overwinning op hun naam schrijven. Het Poolse koppel wist de achterstand om te buigen en trok uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind.

De laatste tegenstanders in de poule waren Kronberger en Wallner uit Oostenrijk. Na verlies in hun eerste twee poulewedstrijden hadden zij een overwinning nodig om nog kans te maken op een plek in de knock-outfase. Sonneville en Van der Wel voorkwamen dat echter door met 22-24 en 18-21 te winnen. Met twee overwinningen uit drie wedstrijden eindigt het Nederlandse duo als tweede in de poule, waarmee ze zich plaatsen voor de round of 24. Daar treffen ze morgenochtend de winnaars van het EK Beach U18 van vorig jaar: Napier/Brinck uit Denemarken.