Lisa Luini en Desy Poiesz hebben een bronzen medaille veroverd op het Future-toernooi in het Spaanse Castellón de la Plana. In de strijd om de derde plek verloren ze de eerste set van het Zwitserse duo Menia Bentele en Muriel Bossart, maar wisten ze de wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslissen door de volgende twee sets te winnen.

Lisa Luini en Desy Poiesz stuitten in de halve finale op het Franse duo Elsa Descamps/Romane Sobezalz, dat ze eerder in de poulefase overtuigend hadden verslagen met 21-16 en 21-10. Dit keer bleken de Fransen echter beter voorbereid. Hoewel Luini en Poiesz de eerste set na een spannend verloop met 24-22 naar zich toetrokken, draaiden Descamps en Sobezalz de wedstrijd om. Met 18-21 en 13-15 pakten de Fransen de overwinning en plaatsten zich voor de finale, waardoor voor Luini/Poiesz alleen nog de strijd om het brons resteerde.

In die kleine finale namen Luini en Poiesz het later op de dag op tegen de Zwitserse Menia Bentele en Muriel Bossart, die hun halve finale in drie sets hadden verloren van het Amerikaanse duo Madelyne Anderson/Brook Bauer. Bentele en Bossart begonnen sterk aan de troostfinale en wonnen de eerste set met 21-14. Luini en Poiesz lieten zich echter niet uit het veld slaan en vochten zich met 18-21 terug in de wedstrijd, waardoor een beslissende derde set nodig was. Daarin behielden de Nederlandse speelsters het momentum en trokken ze met 9-15 de winst naar zich toe, waarmee het brons veilig werd gesteld.

Het is de tweede Beach Pro Tour-medaille voor Luini en Poiesz, die in juli zilver wonnen op het Future-toernooi in Leuven.

Uitslagen
Luini/Poiesz - Descamps/Sobezalz 1-2 (24-22, 18-21, 13-15)
Bentele/Bossart - Luini/Poiesz 1-2 (21-14, 18-21, 9-15)

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn