Alle laptops, tablets en smartphones kunnen tevoorschijn worden getoverd, want dit weekend wacht een bomvol Eredivisieprogramma. In zowel de Eredivisie Dames als de BetCity Eredivisie bij de heren staan vier affiches op het programma. Het zwaartepunt ligt - met liefst zeven wedstrijden - zaterdag.

Eredivisie dames
In de Eredivisie Dames wordt op zaterdag een volledige speelronde afgewerkt.

Draisma Dynamo – Sliedrecht Sport (za, 17.00 uur)
De tweede speelronde in de Eredivisie Dames wordt geopend door Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport. In de eerste speelronde ging Draisma Dynamo onderuit bij regerend beker- en supercupwinnaar Apollo 8. Deze week maakte Kirsten Knip – de zeer ervaren libero van Draisma Dynamo – bekend te stoppen bij de TeamNL Volleybaldames. Tegenstander Sliedrecht Sport wist dit Eredivisieseizoen wel te openen met een overwinning. Al ging dat niet van een leien dakje. In De Basis werd – na een 0-2 achterstand in sets – veerkracht getoond. Vorig seizoen troffen Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport elkaar vier keer. In de eerste twee wedstrijden was de winst voor Sliedrecht Sport, in de opvolgende twee wedstrijden trok Draisma Dynamo aan het langste eind.

Djopzz Zwolle Topvolleybal – Friso Sneek (za, 19.00 uur)
Djopzz Zwolle Topvolleybal kende vorige week weinig moeite in de seizoensopener tegen Peelpush. Op de beslissende momenten in de eindfase van de sets had Djopzz Zwolle simpelweg het betere van het spel. Regerend landskampioen Friso Sneek kwam vorige week nog niet in actie. Midweeks speelde de ploeg wel in de CEV Challenge Cup. In die competitie werd de eerste ontmoeting met Fleyr, spelend op de Faroër Eilanden, eenvoudig gewonnen. Volgende week wacht de return op de Faroër Eilanden. Djopzz Zwolle en Friso Sneek stonden vorig seizoen vier keer tegenover elkaar. Vier keer stapten de Friezinnen als winnaar van het veld.

SOMAS/Activia – AIC Visser Sudosa-Desto (za, 19.30 uur)
SOMAS/Activia zal gebrand zijn om de tweede competitiewedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Tijdens de eerste speelronde werd de winst tegen Sliedrecht Sport – na een 2-0 voorsprong – alsnog uit handen gegeven. AIC Visser Sudosa-Desto bewaart betere herinneringen aan de seizoensouverture. In Sporthal Olympus in Assen werd in drie sets afgerekend met Meerdervoort VV Utrecht. Vorig seizoen wonnen SOMAS/Activia en AIC Visser Sudosa-Desto beide de uitwedstrijd tijdens hun onderlinge ontmoetingen in de Eredivisie. In de achtste finale van de beker stapte SOMAS/Activia na vijf sets als winnaar van het veld.

Meerdervoort VV Utrecht – Peelpush (za, 20.00 uur)
De tweede speelronde in de Eredivisie Dames wordt op zaterdagavond afgesloten door Meerdervoort VV Utrecht en Peelpush. Beide teams verloren vorig weekend hun openingswedstrijd zonder ook maar een set te winnen. In Assen ging Meerdervoort VV Utrecht met 0-3 over de knie bij AIC Visser Sudosa-Desto, Peelpush verloor in de eigen De Korref in Meijel van Djopzz Zwolle Topvolleybal. In de vier competitieontmoetingen tussen beide teams vorig seizoen ging de winst alle keren naar Meerdervoort VV Utrecht. 

DatumTijdWedstrijden en livestreams
12 oktober17:00 uurDraisma Dynamo – Sliedrecht Sport
12 oktober19:00 uurDjopzz Zwolle Topvolleybal – Friso Sneek
12 oktober19:30 uurSOMAS/Activia – AIC Visser Sudosa-Desto 
12 oktober20:00 uurMeerdervoort VV Utrecht – Peelpush

BetCity Eredivisie
In de BetCity Eredivisie staan op zaterdagavond om 20.00 uur drie wedstrijden op het programma. Speelronde vier wordt zondagmiddag rond borreltijd afgesloten in Doetinchem.

Sliedrecht Sport – Simplex/SSS (za, 20.00 uur)
In De Basis treft Sliedrecht Sport lijstaanvoerder Simplex/SSS. Sliedrecht Sport en Simplex/SSS troffen elkaar vorig seizoen vijf keer. Vier van die vijf ontmoetingen werden gewonnen door Sliedrecht Sport. Dit seizoen is Sliedrecht Sport nog op zoek naar de eerste Eredivisie-overwinning. Tijdens de seizoensopener werd in De Basis in straight sets verloren van Draisma Dynamo. Een week later kreeg Sliedrecht Sport bij Orion Stars met 1-3 op de broek. Simplex/SSS schoot dit seizoen uit de startblokken. In de openingswedstrijd werd in De Meerwaarde Numidia VC Limax met 3-1 aan de kant gezet. Een week later werd Scherp in Packaging ZVH met 3-0 verslagen. Afgelopen weekend verloor Simplex/SSS echter in een ware thriller thuis van Dynamo.

Draisma Dynamo – Prima Donna Kaas Huizen (za, 20.00 uur)
Voor Draisma Dynamo betekent de wedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen de vierde wedstrijd van dit seizoen. In de eerste drie wedstrijden wisselde winst en verlies elkaar af. In de openingswedstrijd werd Sliedrecht Sport in De Basis geen set gegund. Een week later was Nova Tech Lycurgus in Groningen met 1-3 te sterk. In de voorbij speelronde liet Draisma Dynamo zien over veerkracht te beschikken. Nadat het in De Meerwaarde tegen een achterstand van twee sets aankeek, zette Draisma Dynamo de wedstrijd naar zijn hand om uiteindelijk Simplex/SSS het nakijken te geven. Na twee nederlagen brak afgelopen weekend de zon door bij Prima Donna Kaas Huizen. In eigen huis werd Scherp in Packaging ZVH op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

Scherp in Packaging ZVH – Numidia VC Limax (za, 20.00 uur)
Net als Sliedrecht Sport is ook Scherp in Packaging ZVH dit seizoen nog op zoek naar de eerste overwinning in de BetCity Eredivisie. Sterker nog, Scherp in Packaging ZVH is zelfs nog altijd op zoek naar de eerste setwinst. Tegen zowel Nova Tech Lycurgus, Simplex/SSS als Prima Donna Kaas Huizen ging de ploeg uit Zevenhuizen met 3-0 onderuit. Bij Numidia VC Limax zijn – na twee gespeelde wedstrijden – winst en verlies in evenwicht. Tijdens de eerste speelronde verloren de Limburgers met 1-3 in Barneveld. Een week later werd tegen Prima Donna Kaas Huizen een 0-2 achterstand in sets omgebogen naar een 3-2 overwinning. Vorig seizoen was Numidia VC Limax in beide competitiewedstrijden tegen Scherp in Packaging ZVH met 3-0 te sterk.

Orion Stars – Nova Tech Lycurgus (zo, 16.30 uur)
Dit weekend wordt de BetCity Eredivisie op zondagmiddag afgesloten in Doetinchem. Daar neemt regerend landskampioen en bekerwinnaar Orion Stars het op tegen Nova Tech Lycurgus. Bij Orion Stars staan de gezichten op standje vrolijk. Midweeks veroverde Orion Stars een plek in de derde ronde van de CEV Champions League. Ook in de competitie gaat het Orion Stars voor de wind. In de eerste twee competitiewedstrijden – tegen respectievelijk Prima Donna Kaas Huizen en Sliedrecht Sport – kende Orion weinig problemen. Datzelfde kan worden gezegd over Nova Tech Lycurgus. Zij versloegen achtereenvolgens Scherp in Packaging ZVH en Draisma Dynamo. De laatste ontmoeting tussen beide teams werd door Nova Tech Lycurgus gewonnen.

DatumTijdWedstrijden en livestreams
12 oktober20:00 uurDraisma Dynamo – Prima Donna Kaas Huizen
12 oktober20:00 uurSliedrecht Sport – Simplex/SSS
12 oktober20:00 uurScherp in Packaging ZVH – Numidia VC Limax
13 oktober16:30 uurOrion Stars – Nova Tech Lycurgus

 

Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn