Vandaag betreden Stefan Boermans en Yorick de Groot het Eiffeltoren Stadion voor de kwartfinale van de Olympische Spelen. Om 17.00 uur strijden ze tegen het Duitse duo Nils Ehlers en Clemens Wickler om een plek in de halve finale.

Momenteel staan Ehlers en Wickler derde op de wereldranglijst, terwijl Boermans en De Groot de vierde plek innemen. De twee koppels speelden al vijf keer eerder tegen elkaar. Na vier nederlagen op rij, wisten Boermans en De Groot in mei voor het eerst te winnen van de Duitsers. Dit gebeurde tijdens de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Ostrava, waar het Nederlandse koppel uiteindelijk de zilveren medaille won. In die wedstrijd rekenden ze overtuigend af met het Duitse duo. Dat in het verleden behaalde resultaten echter geen garantie bieden voor de toekomst, lieten beide koppels al zien in de achtste finales op deze Spelen. 

Kwartfinale bereikt na indrukwekkend achtste finales
Beide teams hadden een vergelijkbare route naar die achtste finales. Boermans en De Groot wisten al hun drie poulewedstrijden zonder setverlies te winnen, terwijl Ehlers en Wickler alleen tegen Hodges/Schubert een set verloren. In de achtste finales boekten de Duitsers vervolgens een indrukwekkende 2-0 zege op het Braziliaanse duo George/Andre, dat tweede op de wereldranglijst staat. Een mijlpaal voor Ehlers en Wickler, die nog nooit eerder van de Brazilianen hadden gewonnen. Boermans en De Groot speelden hun achtste finale tegen de regerend wereldkampioenen Perusic en Schweiner uit Tsjechië. Na vier eerdere nederlagen tegen dit sterke duo, wisten de Nederlanders hen deze keer in twee sets te verslaan.

Kijk live naar de kwartfinale!
Welk duo stijgt boven zichzelf uit in de kwartfinale? Kijk om 17.00 uur mee naar het duel tussen Boermans/De Groot en Ehlers/Wickler. De wedstrijd is live te volgen via NOS en HBO Max.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn