Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben een intensieve maand afgesloten met een bronzen medaille op het Elite 16-toernooi in Hamburg. In de troostfinale waren de Nederlanders in twee sets te sterk voor de Italianen Samuele Cottafava en Paolo Nicolai.

Na een sterk toernooi kenden Stefan Boermans en Yorick de Groot vanochtend hun minste wedstrijd tot nu toe, waarbij ze de halve finale in twee sets verloren van de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira. Ook de Italianen Samuele Cottafava en Paolo Nicolai wisten de finale niet te bereiken; zij verloren in drie sets van het Noorse duo Anders Mol en Christian Sørum.

In de strijd om het brons namen de Italianen aanvankelijk de leiding. Na een block van Nicolai was het 3-6. Boermans, die in de halve finale geen enkel blokkeringspunt maakte, bracht Nederland met een killblock terug tot 6-7. Toen Nicolai vervolgens uitsloeg, stond het weer gelijk.Een uitstekende verdedigingsactie van De Groot gaf Nederland voor het eerst de voorsprong bij 8-7. Het was opnieuw De Groot die het verschil vergrootte naar 11-9. Hij was on fire, haalde veel ballen van de grond en leidde Nederland naar vijf setpunten. Toenl de Italianen drie punten op rij scoorden, kozen Boermans en De Groot voor een time-out, waarna ze de set met een side-out wisten binnen te halen.

Twee aces van De Groot en twee blocks van Boermans brachten Nederland al snel op een voorsprong van vier punten in de tweede set. Italië probeerde de Nederlandse opmars te stuiten met een time-out, maar alles viel perfect op zijn plek voor Boermans en De Groot. Bij de technische time-out hadden de Nederlanders dubbel zoveel punten als Italië. De sterk spelende De Groot bezorgde Nederland acht matchpoints en wist het vervolgens bij de tweede poging overtuigend af te maken. Met 21-13 verzekerde het Nederlandse duo zich van hun vierde Beach Pro Tour-medaille van het seizoen. Voor de derde keer dit seizoen staan ze op het podium van een Elite 16-toernooi, na eerder goud in Doha en zilver in Ostrava.

Boermans, bijgenaamd "Boom Boom Boermans," zei na afloop: "Ik ben zo trots op Yorick. Hij speelde fantastisch, hij was vandaag de echte 'Boom Boom'." De Groot voegde daaraan toe: "Vanochtend speelden we onze slechtste wedstrijd van het toernooi, maar ik ben heel blij dat we in de strijd om brons zo sterk zijn teruggekomen."

Uitslag
Boermans/De Groot - Cottafava/Nicolai 2-0 (21-18, 21-13)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn