Aankomend weekend strijkt de BetCity Eredivisie Beach voor het eerst neer in Amersfoort. In het Hoefkwartier zijn drie prachtige velden klaargemaakt. Meest opvallende namen op de startlijst zijn die van Bennie Tuinstra en Sil Meijs.

De twee internationals van de TeamNL Lange Mannen hebben – na eigen lobbywerk – een wildcard gekregen van organisator Sportworx. Wat begon als een grap, resulteert nu in deelname aan de BetCity Eredivisie Beach. Meijs (43 interlands) was vorige maand nog onderdeel van de selectie van bondscoach Roberto Piazza die deelnam aan de Volleyball Nations League (VNL).

Sil Meijs: ‘Bennie en ik hadden de ambitie om ooit een keer deel te nemen aan een beachvolleybaltoernooi. En dan gaan wij natuurlijk voor niets minder dan de Eredivsie. We wisten dat er wildcards beschikbaar waren. Via via hebben we het nummer van organisator Wilco Nijland (Sportworx) achterhaald. Die was direct enthousiast.'

Meijs heeft weinig ervaring in het zand: ‘Ik heb weleens meegedaan aan een jeugdtoernooi, maar ben vrij snel overgestapt naar de zaal. Ik heb het altijd wel heel leuk gevonden om te beachen.’

In aanloop naar de BetCity Eredivisie Beach in Amersfoort hebben Meijs en Tuinstra kort geoefend. Meijs: ‘We kunnen allebei prima een balletje slaan en hebben er vooral veel zin in. Ik ga aan het net staan en Bennie zal achterin proberen om een balletje op te lepelen. Als dat niet lukt kunnen zullen we onze tactiek ter plekke aanpassen. We moeten vooral lol hebben.

Meijs verwacht dat Tuinstra en hij het niet makkelijk zullen krijgen tussen de doorgewinterde beachers: ‘Ik vind dat zaalvolleyballers over het algemeen een grote mond hebben als het gaat over beachen, maar het is gewoon een totaal ander spelletje. Het kan goed uitpakken, maar ook slecht uitpakken. We zullen de eer van de zaal hoog moeten houden.

Beachen vraagt een iets andere techniek van de setter van de TeamNL Lange Mannen: ‘Het zal even aanpassen worden. In de zaal heb ik een iets kortere touch. Ik moet de bal nu meer dragen. Dus het zou kunnen dat ik af en toe wordt afgefloten. Het moet vooral niet te veel gaan waaien.. haha!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn