Afgelopen weekend vond de BetCity Eredivisie Beach plaats in een indrukwekkend pop-up stadion in hartje Arnhem. Bezoekers genoten van een deelnemersveld dat in tijden niet zo sterk was. Boehlé/Sengers en Bekhuis/Piersma pakten in dit grootse stadion de overwinning.

Extra speciaal was de locatie: de sporters kregen de kans om te spelen in hetzelfde stadion waar over iets meer dan een week het EK Beachvolleybal wordt gehouden.  Dit zorgde voor een gave sfeer tijdens de wedstrijden. Leon Luini, Brecht Piersma en Wies Bekhuis konden alvast proeven aan de ambiance, omdat zij tijdens het EK hun poulewedstrijden in Arnhem zullen spelen.

Negenman/Spaansen voor het eerst op het podium
De jonge talenten Tess Negenman en Nigella Spaansen van Beach Team Nederland stonden dit weekend voor het eerst op het podium tijdens de BetCity Eredivisie Beach. Ze wisten de bronzen medaille te verzilveren na een beslissende derde set tegen Mila Konink en Desy Poiesz. Bekhuis en Piersma hadden vanaf de kwartfinale geen enkele set verloren en sleepten daarmee het goud binnen. Ana Gallay en Brenda Churin, een Argentijns duo met ervaring op de (Jeugd) Olympische Spelen, verloor de finale en moest genoegen nemen met de tweede plek.

Twee Olympiërs in de kleine finale
Twee Olympiërs in de kleine finale
In de kleine finale speelden Brouwer/van den Bogert tegen Luini/Boersma voor het brons. Opvallend aan deze wedstrijd was dat zowel Brouwer als Boersma eerder op de Olympische Spelen hebben gestaan. De ervaren Boersma speelde dit weekend met zijn neef Luini en pakten het brons. Brouwer/van den Bogert eindigden naast het podium met een vierde plek. De finale tussen van Werkhoven/van Hal en Sengers/Boehlé, die al vaker tijdens de tour in de finale tegenover elkaar stonden, werd wederom gewonnen door Sengers/Boehlé in drie spannende sets.

Foto: Richelle van de Ridder

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn