De voorbereidingen voor het nieuwe Eredivisieseizoen zitten er inmiddels op! De selecties zijn helemaal rond en aankomend weekend starten de eerste competitiewedstrijden in de BetCity Eredivisie Mannen. In dit artikel lees je alles over de nieuwkomers in de Eredivisie en opvallendste transfers.

Draisma Dynamo 
Het team uit Apeldoorn, wederom onder leiding van Redbad Strikwerda, verwelkomt maar liefst acht nieuwe spelers in de selectie. De twintigjarige Thomas Sleurink komt over van Nova Tech Lycurgus en versterkt het team op de diagonaalpositie. Thomas van Bladel, oud-speler van Numidia VC Limax, versterkt de buitenkant. Alek Aleksov, Jochem Bloem en Robin van Weerd kwamen vorig jaar uit voor Simplex/SSS, maar spelen aankomend seizoen in het shirt van Draisma Dynamo. Vanuit het Talentteam Papendal komen middenaanvaller Thom van der Ent en spelverdeler Ilja van der Pijl het team versterken. Vanuit eigen jeugd wordt Jordi van Laar toegevoegd aan de selectie van Dynamo. Deze net zestien geworden passer/loper brengt de gemiddelde leeftijd nog verder omlaag.

Nova Tech Lycurgus
Op de spelverdeling in Groningen zijn twee nieuwe gezichten te zien aankomend seizoen. Gijs van Solkema komt over van Draisma Dynamo en vanuit Slovenië komt Uroš Planinšič bij het team. Auke van de Kamp keert na een avontuur in het buitenland terug bij Lycurgus en ook Stijn van Schie meldt zich na een aantal jaren in het buitenland weer in de Nederlandse competitie. Het Portugese talent Nuno Marques is aankomend seizoen te vinden op de buitenkant. Met nog twee transfers vanuit het buitenland, Alexej Zhbankov (Finland) en Vicente Parraguirre (Chili), kent de selectie van Nova Tech Lycurgus volgend jaar maar liefst acht nieuwe gezichten. Naast alle nieuwe aanwinsten in het veld is er ook een nieuwe trainer/coach aangetrokken. De Australiër Mark Lebedew neemt dit seizoen de leiding over van Arjan Taaij, die na elf jaar het stokje overdraagt.

Numidia VC Limax
Naast dat Numidia VC Limax een nieuwe trainer/coach heeft aangetrokken, begint het  Limburgse team met maar liefst negen nieuwe spelers aan competitiejaar 2024/2025. Spelverdelers Joris Berkhout en Markus Held keren na een avontuur in België terug in Nederland. Daarnaast heeft de ploeg een aantal internationale spelers aan de selectie toegevoegd. Zo komen Jackson Gilbert uit de Verenigde Staten en Brian Melgarejo uit Argentinië de buitenkant versterken. Een ander nieuw gezicht op de passer/loperpositie is  Alex Meijs, die de overstap maakt van Orion Stars. Nieuw op de middenpositie zijn Koen Scholten en Luuk Hofhuis. Libero Ferdy van Dijk maakte de overstap van SSS naar Limax. Yvo Lunsing, de nummer vier op de topscoorderlijst van vorig seizoen, vult het team aan op de diagonaalpositie.

Orion Stars
Naast verandering van naam, van Active Living Orion naar Orion Stars, verandert er ook een hoop aan de selectie van de regerend landskampioen. Zo keert Kees Merkx weer terug bij Orion op de spelverdeling. Passer/loper Cas Abraham en libero Edvin Svärd verruilen het shirt van Draisma Dynamo voor het shirt van Orion. Op de diagonaalpositie zijn er twee nieuwe aanwinsten te vinden bij de Doetinchemse club: Maksim Shkredau uit Wit-Rusland en Owen Chun uit de Verenigde Staten. Verder versterkt middenaanvaller Mathijs Apine (afkomstig van VoCaSa) het team van Dirk Sparidans. Met de toevoeging van Kevin Saar completeerde Orion de selectie. De 29-jarige passer/loper uit Estland versterkt aankomend seizoen de passer/loperpositie. 

Prima Donna Kaas Huizen
Onder leiding van nieuwe trainer/coach Arno van Solkema gaat PDK Huizen met acht nieuwe spelers beginnen aan het nieuwe seizoen. Libero Mats Bleeker en passer/loper Shalev Saada vertrekken uit Doetinchem en sluiten aan bij het team uit Huizen. Hugo van Garderen sluit zich, na het vertrek bij SSS, aan als spelverdeler. Op het midden zijn maar liefst drie nieuwe aanwinsten bij Prima Donna Kaas Huizen te vinden: Cas Veerman komt over van Talentteam Papendal, Arjan Westra van Lycurgus en Hendrik Düsterwald uit Duitsland. Op de diagonaalpositie is ook een nieuw gezicht te zien: Daniil Pyvovarenko uit Oekraïne. In het team van Arno van Solkema is onlangs nog een speler toegevoegd aan de selectie. Zijn zoon, Rik van Solkema, is de kersverse aanwinst op de passer/loperpositie.  

Scherp in Packaging ZVH
Bij ZVH arriveert veel nieuw talent. Maar liefst vier jongens van Talentteam Papendal komen over naar ZVH. Passer/loper Saimen Hage, libero Ayhan Firat, diagonaal Yoran Koezema en middenspeler Luuk Steenbergen verruilen het talententeam voor ZVH. Naast deze vier talenten versterkt Nikita Artamonov de spelverdelerspositie en Niek Schiphof de buitenkant. Michael Sack, afkomstig uit de Verenigde Staten, zal ook in actie komen zodra hij hersteld is van zijn blessure. 

Simplex SSS
Het team van Simplex SSS telt komend seizoen maar liefst vijftien spelers. Op de spelverdelerspositie zijn Stijn Held en Chiel Mecklenfeld te vinden. Held verliet Orion Stars en Mecklenfeld Talentteam Papendal. Vanaf VoCASA ontvangt SSS volgend jaar Job Wilts (passer/loper), Stijn de Ruijter (diagonaal) en Max Donker (libero). Maarten Bartels en Lennaert Hogenhout vullen het team aan op de passer/loperpositie en Jesse Hanemaaijer op de middenpositie. Middenspeler Meinko de Boer stroomt door vanuit de eigen jeugd naar de selectie van SSS. Ook Bertil van de Vliert is vanuit de eigen geledingen toegevoegd en speelt aankomend seizoen op de liberopositie.

Sliedrecht Sport
Sliedrecht Sport kent de minste wijzigingen binnen de selectie. Van de twaalf spelers in de selectie zijn slechts twee nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie. Duco Krook komt over van Draisma Dynamo en versterkt aankomend seizoen de middenpositie. Jasper Bouter is vanuit het tweede team van Sliedrecht toegevoegd. Hij speelt bij Sliedrecht op de passer/loperpositie.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn