Dit weekend zal het BetCity Nederlands Kampioenschap beachvolleybal plaatsvinden in Kijkduin. Bezoekers kunnen zich verheugen op een spectaculaire afsluiting van het Nederlandse beachvolleybalseizoen. Alle topduo's zijn aanwezig om te strijden voor de titel Nederlands Kampioen.

Dit jaar wordt het NK beachvolleybal voor het eerst gehouden in Kijkduin. Dankzij de samenwerking met het Summer Life Beach Circuit zijn er tal van velden aangelegd op het strand, waar bezoekers zelf ook een balletje kunnen slaan. Heel beachvolleyballend Nederland stroomt dit weekend naar Kijkduin, waar topsport en recreatieve mogelijkheden samenkomen. Het is extra bijzonder dat, zelfs in een olympisch jaar, alle topduo's aanwezig zijn om te strijden voor de felbegeerde titel.

Stam en Schoon topfavorieten bij de dames
Na twee jaar afwezigheid strijden Katja Stam en Raisa Schoon weer mee om de Nederlandse titel. In 2020 en 2021 wisten de twee zich te kronen tot Nederlands kampioen, in de jaren daarna paste het toernooi niet binnen hun schema. Dit jaar gaan ze de strijd aan met onder andere het tweede geplaatste Nederlandse koppel: Wies Bekhuis en Brecht Piersma. Ook zij weten wat het is om Nederlands Kampioen te zijn, want in 2022 gingen zij er met de bokaal vandoor. De top drie wordt gecomplementeerd door een andere oud Nederlands kampioene: Emi van Driel. Zij doet een gooi naar titelprolongatie met haar nieuwe partner Kirsten Bröring. 

Olympische koppels voeren ranglijst mannen aan 
Bij de mannen zijn beide olympische teams aanwezig. Stefan Boermans en Yorick de Groot wonnen afgelopen week nog een bronzen medaille op het Elite 16-toernooi in Hamburg. Matthew Immers en Steven van de Velde herstelden zich van de teleurstelling van de Olympische Spelen door op het Europees Kampioenschap in eigen land eveneens een prachtige bronzen medaille te behalen. Vorige week stonden de twee teams tegenover elkaar in Hamburg, wat resulteerde in een spannende thriller waarin Boermans en De Groot uiteindelijk de overwinning binnensleepten. Dit belooft dus weer spektakel voor dit weekend. Mogelijk lachende derde zijn Alexander Brouwer en Ruben Penninga. Een nieuw gevormd duo, van wie de verwachtingen hoog gespannen zijn. 

 Voor meer informatie en updates, bezoek https://eredivisiebeach.nl/.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn