Het WK Beachvolleybal U19 is vroegtijdig ten einde gekomen voor de Nederlandse koppels. Ondanks een veelbelovende start in de poulefase, werden zowel Trijntje Veerbeek en Floor Hogenhout als Tom Sonneville en Bram van der Wel vandaag uitgeschakeld in de achtste finales.

De Nederlandse koppels imponeerden in de groepsfase door hun poule ongeslagen te winnen. Met drie overwinningen uit evenveel duels verzekerden zowel Veerbeek/Hogenhout als Sonneville/Van der Wel zich van een directe plaats in de achtste finales, een prestatie die hoop gaf op meer.

In hun achtste finale ontmoetten Veerbeek en Hogenhout het Belgische duo Inès Piret en Annelore Bex. De Belgen hadden eerder op de dag al indruk gemaakt door in de round of 24 de Mexicaanse Cruz/Torres overtuigend te verslaan. Het Nederlandse duo had het lastig in de eerste set, die met 14-21 naar de Belgen ging. Toch lieten Veerbeek en Hogenhout zich niet zomaar uit het veld slaan en wonnen ze de tweede set met 21-16, waardoor een beslissende derde set nodig was. In deze set nam het Belgische duo echter het initiatief en gaf dit niet meer uit handen: 6-15.

Sonneville en Van der Wel troffen in hun achtste finale de Polen Marcel Wanat en Tomasz Warych. Ook zij hadden eerder op de dag weinig moeite gehad in de round of 24 tegen de Zwitsers Kälin/Deecke. De achtste finale kende een spannende openingsset, waarin extra punten nodig waren om een winnaar aan te wijzen. De Polen trokken uiteindelijk met 23-25 aan het langste eind en konden in de tweede set de winst met 17-21 naar zich toetrekken.

Met hun uitschakeling in de achtste finales eindigen beide Nederlandse teams op een gedeelde negende plek.

Uitslagen
Veerbeek/Hogenhout - Piret/Bex 1-2 (14-21, 21-16, 6-15)
Sonneville/Van der Wel - Wanat/Warych 0-2 (23-25, 17-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn