Na twee speeldagen vol spannende poulewedstrijden staan vandaag de halve finales van Queen & King of the Court 'The Ultimate Mashup' op het programma. Acht Nederlandse beachvolleyballers, die dit toernooi hun krachten hebben gebundeld met een internationale partner, hebben zich geplaatst voor de halve eindstrijd!

Op het Jaarbeursplein in Utrecht werden donderdag en vrijdag de poulewedstrijden van Queen & King of the Court gespeeld. Elke poule kende drie rondes van vijftien minuten, waarbij de winnaars van elke ronde zich direct plaatsten voor de halve finales. De twee teams die in de derde ronde onderaan eindigden, kregen in de play-offs nog een laatste kans om een ticket voor de halve finale te bemachtigen.

Queen of the Court
In poule A wonnen Raïsa Schoon en haar Spaanse partner Daniela Álvarez de eerste ronde overtuigend. Het Duits-Letse duo Ittlinger/Samoilova was de sterkste in de tweede ronde, terwijl het Tsjechisch-Finse koppel Štochlová/Ahtiainen zich in de derde ronde verzekerde van een plek in de halve finale.

In poule B veroverde de Duits-Zwitserse formatie Schneider/Bentele als eerste  een halve finaleplek. In de tweede en derde ronde eindigden Placette/Lahti-Liukkonen (Frankrijk/Finland) en Helland-Hansen/Kotnik (Noorwegen/Slovenië) na vijftien minuten bovenaan.

Katja Stam en de Duitse Laura Ludwig waren dominant in de eerste ronde van Poule C. Het duo Van den Vonder/Kozuch (België/Duitsland) pakte de winst in de tweede ronde, terwijl Emi van Driel en haar Noorse partner Olimstad in de stromende regen het laatste halve finaleticket van de sessie veiligstelden.

In de play-offs werd het laatste ticket voor de halve eindstrijd toegewezen aan het Duits-Tsjechische duo Borger/Hermannová. Ze plaatsten zich overtuigend voor de tweede play-off door in de eerste ronde, met de teams die als vijfde waren geëindigd, maar liefst 25 punten te scoren. In de tweede play-off namen ze het op tegen de teams die als vierde waren geëindigd in de poules, en ook hier wisten ze overtuigend te winnen met 15 punten.

Katja Stam Laura Ludwig QOTC Utrecht PWA

King of the Court
Bij de mannen pakten Alexander Brouwer en zijn Letse partner Edgars Točs de winst in de eerste ronde van Poule A. In de tweede ronde eindigde het Ests-Letse duo Tiisaar/Smedins bovenaan, terwijl Adrian Carambula (Italië) en Anders Mol (Noorwegen) zich in de derde ronde verzekerden van een plek in de halve finales.

In Poule B veroverden Plavins (Letland) en Bialokoz (Denemarken) als eerste een halve finaleticket. Stefan Boermans en zijn Letse partner Aleksandrs Samoilovs claimden de overwinning in de tweede ronde, en een dominant optreden van Matthew Immers en de Oostenrijker Christoph Dressler leverde in de derde ronde de winst op.

In Poule C waren Robert Meeuwsen en Clemens Wickler onverslaanbaar in de eerste ronde en pakten de eerste halve finaleplek. Het jonge duo Hölting Nilsson/Berger (Zweden/Oostenrijk), beiden pas 19 jaar, domineerde de tweede ronde. Yorick de Groot en de Noorse Mathias Berntsen piekten op het juiste moment en grepen in ronde drie de winst.

Voordat de halve finales van start gaan, staan er nog twee play-off rondes op het programma. Eerst strijden de teams die laatste werden in de poule om een plek in de tweede play-off, waar de winnaar het opneemt tegen de nummers vier van de poule voor het laatste halve finaleticket.

Meeuwsen KOTC Utrecht PWA

Clashes tussen beachpartners
Bij de heren staan vandaag een aantal mooie clashes op het programma. Zo staan Stefan Boermans en Yorick de Groot tegenover elkaar in de eerste halve finale en zullen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen elkaar treffen in de tweede halve finale.

Programma & tickets
Het speelschema is te vinden op de website van Queen & King of the Court. Wil je de spelers live in actie zien? Bestel dan nu de laatste beschikbare tickets via de button hieronder!

Livestream
Het volledige toernooi is online te volgen via watch.kingofthecourt.com. Voor €4.99 krijg je toegang tot alle wedstrijden in Utrecht.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn