Vorig weekend werd het nieuwe Eredivisieseizoen afgetrapt met de strijd om de SuperCup 2024. Orion Stars ging er met de overwinning vandoor en hield de beker in Doetinchem. Dit weekend staan de eerste competitiewedstrijden op het programma, waarbij alleen de mannen in actie komen.

Simplex SSS – Numidia VC Limax
Op zaterdag 21 september komen de eerste teams in actie. Simplex SSS neemt het op tegen Numidia VC Limax. Beide teams hebben flink wat veranderingen ondergaan ten opzichte van vorig seizoen. Na een nipte nederlaag vorige week in de Supercup, zal Numidia VC Limax gebrand zijn om de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Voor Simplex SSS, onder leiding van Paul van der Ven, wordt dit de eerste officiële wedstrijd in de nieuwe samenstelling. Vorig seizoen speelden deze twee teams ook tegen elkaar en wist steeds de thuisspelende ploeg te winnen. Zou SSS dit thuisduel ook weten te winnen?

Sliedrecht Sport - Dynamo
Sliedrecht Sport ontvangt in eigen huis Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Sliedrecht begint het seizoen 2024/2025 met bijna dezelfde selectie, al hebben ze op het laatste moment afscheid moeten nemen van Marius den Hartog. Dynamo, onder leiding van Redbad Strikwerda, reist met een jonge selectie af naar Sliedrecht om daar de eerste punten van het seizoen te veroveren. In de twee voorgaande duels wist Draisma Dynamo beide wedstrijden met 3-0 te winnen, maar neemt Dynamo zaterdag ook alle punten mee terug naar Apeldoorn?

Nova Tech Lycurgus – Scherp in Packaging ZVH
Op zondag begint Nova Tech Lycurgus, onder leiding van hun nieuwe coach, aan de eerste competitieronde. Het team heeft veel nieuwe spelers, waaronder enkele nieuwe internationale namen. Ook Scherp in Packaging ZVH heeft te maken met een vernieuwde selectie, met maar liefst vier spelers die overkwamen van het Talentteam Papendal. In de vorige twee ontmoetingen won Lycurgus beide keren met 3-0. Weet ZVH aankomende zondag een set te pakken?

Orion Stars – Prima Donna Kaas Huizen
Orion Stars is dit seizoen al goed opgewarmd. Na hun overwinning in de SuperCup speelden ze donderdag ook hun eerste wedstrijd in de CEV Champions League. Selver x TalTech was helaas een maat te groot en Orion verloor met 3-0. Zondag nemen ze het in hun thuishaven op tegen Prima Donna Kaas Huizen, dat dit seizoen begint onder leiding van hun nieuwe coach Arno van Solkema. Vorig seizoen wist Prima Donna Kaas Huizen in de thuiswedstrijd een set te pakken van Orion Stars, maar uit helaas niet. Misschien zorgt het team uit Huizen zondag voor een verrassing? 

DatumTijdWedstrijd en livestream
21 september19:30 uurSimplex SSS – Numidia VC Limax
21 september20:00 uurSliedrecht Sport – Draisma Dynamo
22 september15:00 uurNova Tech Lycurgus – Scherp in Packaging ZVH
22 september16:30 uurOrion Stars – Prima Donna Kaas Huizen
Foto: Ronald Hoogendoorn

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn