Op zaterdag 26 oktober staan vier wedstrijden op het programma in de Eredivisie Dames, waarbij Sliedrecht Sport een vrij weekend geniet. Er staan mooie confrontaties op het programma, en de ploegen zijn vastberaden om hun posities in de competitie te versterken. Een overzicht van de duels van de dag:

Djopzz Zwolle Topvolleybal – Meerdervoort VV Utrecht
In Zwolle wordt het eerste duel van het weekend gespeeld tussen twee ploegen die dringend punten nodig hebben. Djopzz Zwolle heeft na een goede competitiestart tegen Peelpush niet weten te stunten tegen koploper Friso Sneek. Voor VV Utrecht is het seizoen nog zonder punten, wat de urgentie om te presteren steeds groter maakt.

Vorig seizoen wist Zwolle drie keer te winnen van VV Utrecht (twee keer in de competitie, één keer in de beker). VV Utrecht zal erop gebrand zijn om hun eerste punten van het seizoen te pakken, maar Zwolle wil de punten in eigen huis houden. De strijd om aansluiting met de middenmoot belooft spannend te worden. Een vijfsetter ligt zeker binnen de mogelijkheden.

Somas/Activia – Friso Sneek
Somas Activia ontvangt koploper Friso Sneek in wat een boeiend duel belooft te worden. De ploeg uit Sneek is in vorm en boekte overtuigende 3-1 overwinningen in hun laatste twee duels. Somas/Activia is echter een vechtersteam dat in hun laatste wedstrijd tegen Peelpush liet zien een voorsprong te kunnen consolideren, na eerder tweemaal in vijfsetters te hebben verloren.

Vorig seizoen had Sneek nauwelijks moeite met Somas/Activia, maar dit jaar lijkt de onderlinge krachtverhouding meer in balans. Kan Somas/Activia de sterke serie van Friso Sneek doorbreken, of blijven de Friezinnen ongeslagen bovenaan de ranglijst? Deze krachtmeting belooft in ieder geval spektakel, dus ga er maar eens goed voor zitten.

Apollo 8 – AIC Visser Sudosa-Desto
In Borne zal Apollo 8 de kater van hun pijnlijke nederlaag tegen Sliedrecht Sport willen wegspoelen. De regerende Supercupwinnaar werd afgelopen weekend met een duidelijke 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd en is uit op eerherstel. Tegenstander Sudosa-Desto is echter een ploeg om rekening mee te houden. Het team uit Assen gaf vorige week stevig partij aan Draisma Dynamo, al konden ze de winst niet naar zich toetrekken in een vijfsetter.

Vorig seizoen waren de teams aan elkaar gewaagd: drie keer won Sudosa-Desto, en tweemaal was er winst voor Apollo 8. Met Sudosa-Desto op een tweede plek en Apollo 8 op de zevende plaats, staan er voor beide ploegen belangrijke punten op het spel. Zal Apollo 8 de rug rechten in eigen huis of zet Sudosa-Desto hun goede reeks voort?

Draisma Dynamo – Peelpush
De laatste wedstrijd van de dag brengt ons naar Apeldoorn, waar Draisma Dynamo het opneemt tegen Peelpush. Draisma Dynamo is na een stroeve seizoenstart in vorm geraakt met twee overwinningen op rij. Peelpush, momenteel zesde op de ranglijst, verloor weliswaar van Somas/Activia, maar toonde veerkracht door de wedstrijd naar een vijfde set te brengen.

In het seizoen 2023/2024 wist Dynamo vier van de vijf ontmoetingen met Peelpush te winnen. Dynamo heeft de kans om dichter bij de top drie te komen en zijn positie in de bovenste regionen van de ranglijst te verstevigen. Voor Peelpush is het een duel waarin ze kunnen bewijzen dat ze thuishoren bij de middenmoot en wellicht zelfs de top drie in zicht kunnen houden. Beide teams hebben weinig ruimte voor fouten als ze willen blijven aanhaken, wat deze confrontatie uitermate belangrijk maakt voor beide teams.

De strijd om de bovenste posities is in volle gang, en na dit weekend zal de ranglijst weer flink door elkaar zijn geschud. Het is nu aan de teams om te laten zien wie er aanhaakt of even een stapje terug moet doen. Wie kroont zich tot winnaar en wie verliest kostbare punten in de race om de topposities?

Foto: RH Fotografie

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn